Durerea de cap resimţită după contactul intim. Iată care sunt cauzele

dureri.jpg

Durerea de cap resimţită după contactul intim
Deşi sexul este asociat de regulă cu calmarea durerilor de cap, sunt şi situaţii în care el poate să declanșeze o migrenă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Deşi sexul este asociat de regulă cu calmarea durerilor de cap, sunt şi situaţii în care el poate să declanșeze o migrenă. Este vorba despre durerile de cap care apar în momentul excitării sau atunci când are loc orgasmul.

Iată care sunt cauzele apariţiei durerilor de cap după sex

Există posibilitatea ca în momentele intime să simţi o durere inexplicabilă în zona capului, care se intensifică pe măsură ce plăcerea sporeşte. Sau se poate întâmpla să te lovească o durere acută chiar înainte sau în momentul în care ajungi la orgasm. În cele mai multe situaţii, un astfel de simptom nu este un motiv de îngrijorare, însă este bine să ştii că poate fi şi un semn că ai o problemă cu vasele de sânge care îţi alimentează creierul.

Există două tipuri de dureri de cap asociate cu sexul

 • Una care se instalează brusc, cu câteva secunde înainte de climax şi este descrisă ca fiind foarte ascuţită şi intensă, ca o înjunghiere.
 • Şi alta care începe uşor şi de obicei apare pe o singură parte a capului, provocând tensiune la nivelul gâtului şi maxilarului şi fiind tot mai intensă pe măsură ce ajungi tot mai aproape de climax.

De obicei, durerile de cap durează câteva minute după sex, însă sunt şi cazuri în care abia după câteva ore scapi de ele. Multe dintre persoanele care se confruntă cu acest simptom pot avea parte de dureri mai multe într-o perioadă scurtă, pentru ca mai apoi să nu mai aibă această problemă timp de un an sau chiar mai mult.

Orice activitate sexuală care conduce la orgasm, inclusiv masturbarea, poate provoca dureri de cap. Cele care ar putea să îţi dea de gândit sunt acelea care se instalează brusc. Totuşi, nu este cazul să te alarmezi, ci doar să consulţi un medic dacă ţi s-a întâmplat să ai de mai multe ori o durere fulgerătoare de cap în momentul orgasmului.

Loading...
 
 

Citește și

 • Siguranţa în relaţie poate duce la nepăsare

  O prea mare încredere în relație și în partener poate duce la nepăsare. Adică, nu-ți mai dai tot interesul pentru a-l cuceri, crezi că este deja al tău și nimic nu vă poate despărți.

 • Lucruri esenţiale pe care nu ţi le spune nimeni despre sexul oral

  Sexul oral reprezintă unul dintre cele mai mari tabuuri legate de viaţa intimă, aşa că nu este de mirare de ce multe persoane nu cunosc informaţii esenţiale despre el. Indiferent că îl practici sau nu, cu siguranţă nu cunoşti totul despre acest domeniu. În articolul de mai jos, descoperă câteva lucruri pe care nu ţi le spune nimeni despre sexul oral practicat femeilor.

 • orgasm în somn ce trebuie să ştiţi despre acest fenomen

  Foarte puţine persoane discută despre orgasmul în somn, deşi este un fenomen cât se poate de normal. Acesta nu apare în urma stimulării organelor genitale, ci este provocat doar de activitatea creierului, spun specialiştii. În articolul de mai jos aflaţi câteva lucruri despre orgasmul în somn.

 • Cât de mult poate zdruncina infidelitatea relaţia de cuplu

  Infidelitatea reprezintă o prezentare deformată, mincinoasă a realităţii unei relaţii. Partenerul infidel construieşte o viaţă falsă de cuplu, întreţine o iluzie, îl asigură pe cel înşelat de prezenţa şi disponibilitatea sa, când acest lucru nu este adevărat.