A dispărut pasiunea din cuplu? De ce ajungem aici?

pas.jpg

A dipărut pasiunea în cuplu
Uneori uităm că sexul are un impact major asupra sănătății oricărei relații de cuplu
foto: 123RF

Uneori uităm că sexul are un impact major asupra sănătății oricărei relații de cuplu. Dar se poate întâmpla și ca, fără să știm de ce, pasiunea să dispară. Dacă se întâmplă acest lucru, a venit momentul să analizăm modul în care comunicăm cu partenerul nostru.

Îți exprimi dorințele? Sexul este o activitate care îți aduce plăcere sau îl consideri a fi o obligație? Vă rezervați suficient timp pentru a face dragoste sau vă concentrați asupra altor priorități? Pasiunea trebuie să fie cultivată. Dacă nu îl atingi, nu îți demonstrezi afecțiunea, nu îi spui că îl iubești, pasiunea relației voastre riscă să dispară.

În cazul în care nu știţi cum să rezolvaţi problema pe cont propriu, puteţi apela la serviciile unui specialist în relaţii de cuplu. Sunt necesare câteva şedinţe de consiliere psihologică, unde să analizaţi, împreună cu psihoterapeutul, nevoile voastre, să conştientizaţi motivele pentru care a dispărut atracţia.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Când un act sexual este considerat reuşit pentru femei

  Viaţa sexuală constituie în permanenţă o preocupare pentru un cuplu. Este importantă deoarece ea se constituie într-un barometru al vieţii şi stării de sănătate a cuplului. În ceea ce priveşte femeia, pe primul plan stă relaţia sa cu propria sexualitate.

 • Sângerări vaginale ușoare după sex

  Actul sexual poate aduce cu sine câteva neplăceri pe care femeile nu știu cum să le gestioneze, mai ales dacă nu sunt lucruri normale. Una dintre aceste neplăceri este sângerarea ce poate apărea după ce s-a consumat actul sexual.

 • Când nu comunicăm relaţia este lipsită de singurul mijloc eficient de a rezolva problemele

  Succesul vieţii în doi depinde de felul în care partenerul vibrează şi răspunde la emoţiile celuilalt, dar şi de felul în care partenerii comunică între ei, de calitatea comunicării. Într-un cuplu, nici unul dintre parteneri nu este bun sau rău în totalitate, lucrurile nu sunt doar în alb şi negru iar dacă acest lucru este salutar pentru că astfel ar apărea plictiseala, există şi reversul adică diferenţele pot duce la divergenţe, la neînţelegeri.

 • Relațiile se construiesc din lucruri mărunte

  Atunci când începi o relație, trebuie să crezi că amândoi veți face eforturi la fel de mari pentru ca aceasta să funcționeze și că „investiția” emoțională va da roade. Ce anume face o relație să dureze? De ce ajungi să te distanțezi de partener și să renunți la o relație? Oricât de ciudat ar părea, dragostea nu este de ajuns.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1