De ce nu au femeile chef de sex. Ce le influenţează libidoul?

lib.jpg

De ce nu au femeile chef de sex
Dorinţa sexuală depinde de satisfacţia în cuplu şi de relaţia femeii cu propria ei feminitate şi sexualitate
foto: 123RF

Dorinţa, plăcerea şi satisfacţia sexuală a unei femei sunt, în primul rând, o problemă a cuplului. Dorinţa sexuală depinde de satisfacţia în cuplu şi de relaţia femeii cu propria ei feminitate şi sexualitate. Contrar unor convingeri atât de greşite, cum că sunt femei „frigide sau că problema, „vina, este a bărbatului, ca el nu este „priceput, „performant sau că este egoist. Invinovăţirea şi ruşinea inrăutăţesc problemele sexuale ale cuplului şi ale femeii.

Este adevărat că sunt şi factori externi care au o influenţă (un stres intens la muncă sau alte crize ale cuplului, un deces în familie), însă cele mai frecvente cauze au legătură cu viaţa cuplului şi cum el se adaptează.

Ambii parteneri au nevoie să fie satisfăcuţi, să simtă plăcere, să simtă dorinţă şi erotism. Femeia are nevoie să îşi recâştige responsabilitatea asupra propriei sexualităţi, să fie conştientă de propriile nevoi sexuale şi, în cuplu, împreună cu partenerul, să recâştige dorinţa, plăcerea sau erotismul. Să fie receptivă la stimularea sexuală din partea partenerului. Pasiunea nu este acelaşi lucru cu „chimia, care este un fenoment biologic mai puţin sub controlul nostru.

Pasiunea este, însă, o experienţă emoţională care poate fi influenţată de ceea ce facem şi de modul în care gândim. Dorinţa porneşte de la modul în care gândim despre sexualitate şi relaţia cu partenerul.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1