De ce este recomandat să fim sinceri în relaţia de cuplu?

da.jpg

De ce este recomandat să fim sinceri în relaţia de cuplu
Sinceritatea este foarte importantă pentru viaţa în doi, însă când spui adevărul doar pe jumătate tot minciună se numeşte
foto: 123RF

Sinceritatea este foarte importantă pentru viaţa în doi, însă când spui adevărul doar pe jumătate tot minciună se numeşte, minciună prin omisiune. Nu ai minţit în legătură cu anumite lucruri, însă nici nu ai dat şi alte detalii importante, care ar fi schimbat aproape în întregime mesajul pe care îl transmiţi iubitului tău.

Specialiştii în terapie de cuplu susţin că dacă ceva este foarte important pentru tine, trebuie să îi spui partenerului de viaţă întreg adevărul, chiar dacă te sperie reacţia lui. De multe ori ne temem mai mult de modul în care noi credem că va reacţiona cel drag, decât de experienţa aceasta în sine. De fiecare dată când omiţi anumite lucruri, creezi o distanţă între tine şi iubitul tău.

Aşadar, cel mai mare risc pe care ţi-l asumi atunci când nu spui adevărul, este acela de a fisura relaţia, de a pierde încrederea partenerului şi totodată, chiar şi pe el. Nu este nimic mai dureros decât să te simţi trădat sau dezamăgit de cineva drag, cu care ai avut o relaţie în care ai investit dragoste şi încredere. Fiţi oneşti, sinceritatea este o calitate esenţială în relaţia de cuplu.
 

Loading...

Citește și