De ce este important să ne focalizăm tot timpul pe aspectele pozitive ale relaţiei

dra.jpg

important focalizăm tot timpul pe aspectele pozitive ale relaţiei
Dragostea trebuie întreţinută mereu. Este foarte important să ne focalizăm pe aspectele pozitive ale relaţiei
foto: 123RF

Dragostea pasională se manifestă frecvent ca un foc care arde intens. Se spune că acest foc durează de la câteva luni pănă la aproximativ doi ani. Deziluzia este cu atât mai mare cu cât considerăm că acest ingredient picant este esenţial pentru trăinicia relaţiei. Această perioadă o putem compara cu o investiţie: dacă nu investeşti, nu ai de unde cheltui şi dacă nu ai grijă cum manageriezi, nu ai profit.

Desigur că devreme ce relaţia trece la un alt nivel, apare relaxarea datorată siguranţei căpătate, nevoia de apartenenţă fiind împlinită, apar proiecte noi care necesită atenţie, timp şi cheltuială suplimentară.

Starea de îndrăgostire se transformă în iubire, care este mai aşezată şi deşi focurile de artificii se văd mai rar, este presărată cu alt tip de satisfacţii specifice covieţuirii în doi. Apar responsabilităţi suplimentare, sarcini ce ne solicită şi ne obosesc, iar dacă nu suntem atenţi şi uităm să ne focalizăm pe aspectele pozitive ale relaţiei, ne fac să ne simţim nemulţumiţi şi irascibili. Acest lucru, în timp, poate duce la degradarea relaţiei.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1