Dacă vrei să rămâi însărcinată, nu contează poziţia în care faci sex

pozitia.jpg

pozitie sexuala insarcinata
Nu există nicio dovată ștințifică potrivit căreia o anumită poziție ar duce la o probilitate mai mare de fecundare
foto:123RF

În vreme ce unele cupluri cred că șansele de procreare le sunt îmbunătățite de poziția „misionarului”, nu există nicio dovadă ștințifică potrivit căreia poziția respectivă ar duce la o probabilitate mai mare de fecundare.

Alții consideră că penetrarea mai adâncă realizată prin poziția pe la spate ajută spermatozoizii să ajungă la ovul. Însă nici asta nu este neapărat adevărat. Dacă doriți să procreați, nu contează poziția. Pentru ca actul de concepție să aibă o probabilitate cât mai mare de reușită, faceți sex cu o zi-două înainte de ovulație, apoi iarăși în ziua ovulației. De ce are succes metoda aceasta? Pentru că spermatozoizii trăiesc două-trei zile, pe când ovulul există numai între 12 și 24 de ore. Dacă veți face sex cu o zi-două înainte de ovulație, apoi iarăși în ziua ovulației, sporiți șansele ca un număr suficient de mare de spermatozoizi să aștepte în trompele uterine când este eliberat ovulul.

Alt sfat pentru procreare

„Femeia ar trebui să aibă orgasm. Deși orgasmul feminin nu este o componentă necesară a concepției, există dovezi potrivit cărora contracțiile uterine ce au loc în timpul orgasmului ajută deplasarea spermatozoizilor prin trompele uterine, astfel încât pot ajunge la ovul”, a spus Eve Marx în cartea sa, „101 lucruri inedite despre sex”

Loading...

Citește și

 • sex cu lumina aprinsa

  Deși, în ultimul timp, femeile par lipsite de inhibiții, se pare că lucrurile nu stau deloc așa. Încă mai sunt reprezentante ale sexului frumos care preferă să facă amor cu hainele pe ele sau cu lumina stinsă.

 • ce rol are glanda prostatei

  Glanda prostatei este o parte vitală a aparatului sexual masculin. Unul din rolurile ei este să aducă lichid prostatic în spermă şi cu cât produce mai mult lichid, cu atât ejacularea ţine mai mult. În plus, contracţiile ei dau senzaţiile plăcute din timpul orgasmului.

 • stimularea sanilor placere

  Niciunei femei, nu ar trebui să-i fie ruşine să-l roage pe partener să acorde mai multă atenţie lucrurilor care o satisfac. Cum ar fi: stimularea sânilor.

 • Ce nu trebuie sa faci la primul contact sexual

  Bărbaţii nu te etichetează ca fiind o uşuratică după felul cum vorbeşti. Ei te judecă după cât de sofisticată este tehnica ta când o faceţi prima oară.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1