Cupluri fericite. 4 secrete care îţi consolidează relaţia cu bărbatul iubit

fericite.jpg

secretele care îţi consolidează relaţia cu partenerul de viaţă
Poate cel mai puternic liant în cuplurile fericite este afecţiunea fizică, în special săruturile şi îmbrăţişarile
foto: 123RF

Pentru a avea o relaţie de cuplu fericită, compatibilitatea emoţională a partenerilor este primul pas. Când faci toate eforturile pentru a păstra o relaţie, asigură-te mai întâi că relaţia poate funcţiona pe termen lung şi că nu există incompatibilităţi majore între tine şi partener. Iată 4 secrete ca să-ţi consolidezi relaţia, care au fost confirmate de numeroase studii la care au partipat cupluri fericite.

Comunicarea în cuplu

În absenţa comunicării regulate şi directe, chiar şi cele mai fericite cupluri pot suferi pe termen lung. Există însă şi exagerări în comunicare. Dacă îi reproşezi partenerul absolut orice gest pe care tu l-ai face altfel, relaţia va suferi. Alege-ţi lucrurile importante pe care vrei sa le comunici şi fă-o cu respect în faţa partenerului, pentru a putea rezolva alături de el orice problemă ce riscă să afecteze legătura emoţională în cuplu.

Sinceritatea cu nevoile proprii

Compromisurile sunt absolut necesare în orice relaţie, dar ele pot evolua uneori în sacrificii mult prea mari. Poţi renunţa la multe pentru bărbatul iubit, dar nu uita să fii sinceră cu nevoile proprii, în special cele emoţionale. Dacă faci sacrificii zilnice, despre care nu simţi că sunt compensate în vreun fel, vei aduna resentimente faţă de partener de-a lungul timpului.

Afecţiunea fizică

Poate cel mai puternic liant în cuplurile fericite este afecţiunea fizică, în special săruturile şi îmbrăţişarile. Aceste gesturi stimulează producţia hormonului oxitocină pentru ambii parteneri, care contribuie în mod decisiv la consolidarea unei legături emoţionale pe termen lung.

Frecvenţa sexului

Relaţiile sexuale joacă un rol aproape la fel de important, dar studiile au demonstrat ca acesta nu este crucial pentru fericirea cuplurilor pe termen lung. Dacă afecţiunea fizică zilnică devine o componentă importantă a relaţiei, frecvenţa scăzută a relaţiilor sexuale nu are un efect negativ puternic în cuplu, ca în cazul cuplurilor unde nu există nici prea multe gesturi de afecţiune.

Loading...

Citește și

  • Ce ar trebui să ştii despre mincinoşi

    Mincinoşii, de cele mai multe ori, înfloresc realitatea doar pentru a avea o imagine mai bună sau adoptă o personalitate cameleonică doar pentru a se băga sub pielea altora. E lesne de înțeles că în astfel de persoane nu poți avea încredere. Întotdeauna sunt mânate de obiective și interese personale, iar ceilalți vin pe planul doi.

  • Bărbaţi nu au întotdeauna chef de sex

    În general, când vorbim despre problemele care apar în viaţa intimă a unui cuplu, femeia este cea învinovăţită că refuză să facă sex. Astfel că, bărbaţii visează mereu să aibă o viaţă sexuală activă, iar femeile sunt cele care le năriue visul. Ei bine, lucrurile nu stau mereu aşa. Există şi femei care se plâng că partenerul de viaţă nu prea are chef de sex şi se întreabă care ar fi cauza acestui comportament neobişnuit.

  • Se pare că topul fanteziilor masculine a fost bulversat de o nouă fantezie, care întrece sexul oral sau pe cel anal. Potrivit unui studiu, se pare că noua fantezie care a câştigat popularitate în rândul bărbaţilor constă în faptul că aceştia îşi doresc să fie pupaţi în...fund. La propriu!

  • Nevoile sexuale ale femeilor sunt uşor de satisfăcut

    Nevoile sexuale ale femeilor sunt ușor de satisfăcut, asta dacă știi cum este ca persoană și cunoști exact ce-i face plăcere și ce nu. Există nenumărate studii şi păreri avizate despre cât de puţin le cunosc bărbaţii pe femei când vine vorba despre sex. Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic cred că femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, bărbaţi capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1