Crezi că o relaţie armonioasă se menţine de la sine? Ce rol joacă comunicarea

com.jpg

relaţie armonioasă se menţine de la sine joacă comunicarea
Un mod plăcut de a vă genera emoţii pozitive este să vă povestiţi şi să vă amintiţi de momentele frumoase petrecute împreună
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Nu uitaţi că, pentru a meţine o relaţie armonioasă, comunicarea este la fel de importantă ca intimitatea fizică, pentru că întreţine conexiunea emoţională între partenerii de cuplu. Astfel, un mod de a vă împărtăşi iubirea este să vă faceţi complimente reciproc, atunci când sunteţi singuri, dar şi faţă de alte persoane, să vă exprimaţi aprecierea unul faţă de celălalt şi să vă încurajaţi în ceea ce faceţi.

De asemenea, limbajul non-verbal este foarte important. Încearcă să-i zămbeşti şi să îi arăţi entuziasmul tău faţă de relaţia voastră. Mai mult, mărturisiţi-vă iubirea privindu-vă în ochi, contactul vizual va întări declaraţia voastră de dragoste. Psihologii recomandă cuplurilor să dedice în fiecare zi persoanei iubite un timp de calitate.

Pe lângă realizarea unor activităţi împreună, este bine să rezervaţi cel puţin 30 minute zilnic în care să vorbiţi despre ceea ce consideraţi că este important pentru voi, despre relaţia voastră sau despre planurile voastre de viitor, fără a fi distraşi de altceva şi acordaţi-vă reciproc atenţia.

Un alt mod plăcut de a vă genera emoţii pozitive este să vă povestiţi şi să vă amintiţi de momentele frumoase petrecute împreună.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • păstrezi o relaţie de prietenie bărbat ataşezi emoţional

  Specialiştii în relaţiile de cuplu au descoperit că emoţiile care se nasc între doi parteneri implicaţi într-o relaţie amoroasă nu diferă prea mult de cele existente între doi prieteni foarte buni. Este vorba despre loialitate şi empatie, dar şi despre capacitatea de a face compromisuri.

 • Metoda contaceptivă eficientă destinată exclusiv femeilor diafragma

  Diafragma este o membrană moale şi flexibilă, care se poziţionează în vagin pentru a preveni pătrunderea spermei în uter. Pentru a folosi această metodă contraceptivă, trebuie să apelezi neapărat la medicul ginecolog, care va alege un model adaptat organismului tău. Acesta îţi va face şi un scurt instructaj referitor la folosirea ei, iar, o dată la doi ani, va fi nevoie de un control pentru a înlătura posibilitatea ca aceasta să se fi deteriorat.

 • Femeile au multe temeri nefondate

  Specialiştii în materie de sex au ajuns la concluzia că femeile au o multime de temeri peste care trec cu greu când ajung cu iubitul în dormitor. În momentul în care reprezentantele sexului frumos nu reuşesc să treacă peste aceste lucruri riscă îşi deterioreze viaţa sexuală. Iată care sunt cele mai mari frici ale femeilor atunci când sunt cu iubitul în pat.

 • Facebook pe telefon mobil

  Facebook-ul creează false iluzii asupra relaţiilor şi alimentează aparenţele şi nu esenţa. De cele mai multe ori, relaţiile care par perfecte în fotografiile expuse pe reţeaua sociale nu sunt deloc aşa în realitate. Din acest motiv, nu este bine să compari relaţia ta cu a altor cupluri, mai ales când vine vorba de Facebook.