Conflictul, parte integrantă a vieţii de cuplu. Nu trebuie văzut întotdeauna ca pe ceva rău

gdc.jpg

Conflictul, parte integrantă a vieţii de cuplu
Conflictul este parte integrantă a vieţii de cuplu, el există de când lumea şi omul şi nu trebuie văzut întotdeauna ca pe ceva rău
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Conflictul este parte integrantă a vieţii de cuplu, el există de când lumea şi nu trebuie văzut întotdeauna ca pe ceva rău. Acesta poate duce la un grad de intimitate mai ridicat în cuplu şi poate fi o oportunitate de a învaţa cum să ne îmbunătăţim relaţia pe termen lung. Succesul unei relaţii nu stă în lipsa conflictului, ci în abilitatea pe care un cuplu o are în a gestiona situatiile conflictuale.

În vreme ce motivele de ceartă în cuplu sunt inevitabile, disputele aprinse și adesea distructive pot fi aplanate și chiar transformate în conversaţii care să îi apropie pe parteneri, să îi ajute să se cunoască mai bine și să își sudeze legătura. Este esenţială abordarea unei atitudini calme, lipsite de acţiuni toxice, precum vorbe sau acte agresive, acuze și lovituri sub centură. La fel de importantă este înlocuirea monoloagelor cu o comunicare bilaterală.

Încercaţi amândoi să găsiţi sursa conflictului şi să o rezolvaţi, deoarece nu veţi reuşi altfel să aveţi o căsnicie fericită. Dacă în privinţa micilor dispute zilnice, care câteodată pot fi amuzante, nu este nimic care să vă pună în pericol relaţia, când vine vorba de conflictele nerezolvate din trecut, situaţia devine mai complicată.

Tocmai pentru a evita astfel de momente în relaţia voastră, discutaţi cu calm ce anume s-a schimbat şi cum puteţi trece peste acea dispută. Doar prin comunicare puteţi salva relaţia.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  •  de ce sunt femeile irezistibil atrase de catre bărbaţii rebeli

    Cele mai multe femei sunt irezistibil atrase de bărbații rebeli, iar asta în detrimentul celor care le oferă stabilitate. Fără îndoială, viața lângă un bărbat rebel va fi întotdeauna palpitantă. Mereu în căutarea aventurii, bărbatul rebel își va testa limitele la maximum! Reprezentantele sexului frumos sunt, în acelasi timp, intrigate și incitate de non-conformismul acestor bărbați. Dacă adăugăm spiritul de aventură celorlalte trăsături care-i definesc pe rebeli, e de la sine înțeles de ce femeile se îndrăgostesc de ei.

  • Masturbarea poate fi o parte sănătoasă a vieţii sexuale, fie că eşti sau nu într-o relaţie. Însă acest act poate avea şi o latură negativă. Explorarea corpului şi experimentarea plăcerii sexuale se poate transforma într-o adiţie? Oamenii de ştiinţă au oferit răspunsuri.

  • Uşor de folosit şi cu un nivel ridicat de protecţie, prezervativele se numără printre mijloacele de contracepţie frecvent folosite de multe cupluri. Ştiai că prezervativul poate creşte performanţa sexuală a bărbaţilor sau că utilizarea lui incorectă poate da disconfort?

  • Un mariaj fără o viaţă intimă satisfăcătoare va duce sigur la divorţ

    Există cale de întoarcere, dacă ați ajuns în punctul în care nu mai aveți viață sexuală? Răspunsul este “da”, însă numai și numai dacă mai există dragoste și respect între parteneri. Comunicarea poate fi cheia problemei voastre. În plus, nu uitați că puteți apela oricând la terapia de cuplu, dacă vreți cu adevărat să vă salvați relația și viața sexuală.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5