Confidenţe erotice. Cum se naște atracția sexuală între două persoane

De-a lungul timpului, mulți au cercetat cauzele atracției sexuale, încercând să explice „științific" magnetismul unora dintre noi. Feromoni, senzualitate, parfum, privire, mers, fese, postura, zâmbet, modă??!... Cine ar putea să redea cu exactitate ecuația atracției pe care cineva o determină în raport cu cei din jur la un moment dat?

Apoi s-a dezbătut aspectul voluntar, involuntar…conștient, inconștient al acestui fenomen. Și, la fel ca despre multe alte aspecte din viața noastră, s-a constatat că, dacă undeva, cândva, pleacă din involuntar sfârșește prin a fi un exercițiu voluntar și invers…că jocul seducției poate fi unul atât conștient, cât și inconștient…


Atât bărbații, cât și femeile se străduiesc printr-o serie de gesturi, mai mult sau mai puțin conștiente, să seducă sexul opus. Gesturilor „ademenitoare” ale unui individ li se răspunde, în cazul reciprocității, tot prin „semnale” de atracție curtenitoare, semnale non-verbale ce permit apropierea intimă.

Se pare că, în mod inconștient, o persoană când se pregătește pentru o întâlnire sexuală are un tonus muscular bun, trupul „mai drept”, pieptul proiectat înainte, abdomenul „supt”, fața relaxată și ochii mai strălucitori. Legat de ceea ce se poate „construi”….știm cu toții că trăim într-o epocă unde reclama este sufletul comerțului….deci cu ce ar putea să fie diferită și „promovarea” propriei imagini sexuale?

Mai mereu există concurență! Prin urmare, ne străduim din greu!

Prin felul cum arătăm, comunicăm, ne îmbrăcăm….chiar prin imaginea de sine pe care o creăm, avem un scop: să obținem „pe cine” vrem și „în maniera” în care vrem (prin manieră înțelegându-se parteneriat; relație de cuplu; one night stand etc.). Dorința sexuală a femeii, în general, are aceeași intensitate ca la bărbat, însă nu se declanșează în mod spontan ca la aceasta, ci cunoaște un crescendo care culminează cu actul sexual propriu-zis.
Însă există și femei la care apetitul sexual aparent lipsește, actul sexual este resimțit ca o activitate indiferentă sau chiar dezagreabilă.

Citește continuarea pe confidenteleuneifete.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1