Compatibilitatea sexuală, unul dintre cele mai importante aspecte ale unei relaţii de succes

compatibilitate.jpg

compatibilitatea sexuala
Atunci când există, compatibilitatea poate duce la aprofundarea legăturii intre parteneri
foto: 123RF

Relaţiile de cuplu în care există compatibilitate sexuală sunt de obicei cele în care ambii parteneri sunt deschişi şi sinceri privind fanteziile lor sexuale, care comunică uşor cum şi ce le place. Ambii parteneri rezonează cu aceleaşi dorinţe erotice şi reuşesc să fructifice potenţialul erotic împreună. În cazul acestor cupluri pasiunea este mare şi activitatea sexuală nu este limitată de timp, spaţiu, prejudecăţi.

De ce este atât de importantă compatibilitatea sexuală în cuplu?

Atunci când există, ea poate duce la aprofundarea legăturii intre parteneri, la trăirea unor experienţe şi senzaţii noi, ce vor uni cuplul. O persoană activă şi împlinită erotic este o persoană sănătoasă, fericită, veselă. Un cuplu care poate comunica întim despre fantezii sexuale, poate comunica despre alte aspecte importante ale vieţii de cuplu, iar comunicarea stă la baza unui cuplu sănătos.

Ce se întâmplă când ea nu există?

Atunci când nu există compatibilitate sexuală, fie legătura dintre cei doi se erodează, mai devreme sau mai târziu, fie continuă, fără a include jocuri amoroase. De obicei, comunicarea în aceste cupluri este defectuoasă pentru că niciunul dintre parteneri nu îşi exprimă cu sinceritate emoţiile şi dorinţele, mai degrabă şi le reprimă. Sau lipsa de comunicare este înlocuită de certuri, reproşuri legate de viaţa de zi cu zi care ascund de fapt în profunzime frustrări şi neâmpliniri erotice dar care au fost atât de mult trecute cu vederea încât nici nu se mai ştie de existenţa lor.

 

Loading...

Citește și

 • Atitudinea pozitivă faţă de propriul corp extrem de importanta în intimitate

  Dacă nu te simţi confortabil cu imaginea trupului tău, lumina ar putea transforma partida de dragoste într-un fiasco. Fiind îngrijorat va fi imposibil să te bucuri de acţiune, iar în cazul femeilor să ajungă la orgasm.

 • Greşeala de neiertat pe care o fac bărbaţii în relaţia cu partenera

  Bărbaţii sunt la fel de predispuşi la greşeli într-o relaţie de cuplu ca şi femeile. Nu ar fi logic şi corect să spunem că doar consoartele noastre sunt vinovate de faptul că o relaţie nu mai funcţionează aşa cum ar trebui. O relaţie ca să reziste în timp are nevoie de trei lucruri: iubire, sprijin şi atenţie.

 • Bărbații își pierd apetitul sexual din numeroase motive

  Toată lumea crede că libidoul masculin este întotdeauna inepuizabil, însă acest lucru e greșit. Unul din cinci barbati are, de fapt, un apetit sexual scăzut. Virilitatea joacă un rol important în conceptul de bărbăție şi de aceea se spune că reprezentanţii sexului puternic au mereu chef să facă amor. Însă, acest lucru nu este adevărat și mulți bărbați își pierd apetitul sexual din numeroase motive, însă puțin sunt dispuși să vorbească despre asta.

 • Vrei să îi oferi iubitului o noapte de neuitat

  Sunt câteva trucuri pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să îţi încânţi partenerul şi să îi oferi o noapte de neuitat. Vei beneficia, la rândul tău, de plăcerile unei astfel de nopţi.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1