Circumcizia sau îndepărtarea chirurgicală a prepuţului. Iată ce avantaje şi dezavantaje are

nb.jpg

circumcizia sau indepartarea chirurgicala a preputului
Circumcizia reprezintă un tratament eficient în cazul ejaculării precoce
foto: shutterstock

Circumcizia reprezintă intervenţia chirurgicală prin care se îndepărtează prepuţul, care este un pliu al pielii ce acoperă şi protejează vârful penisului. Se practică cel mai frecvent la nou născuţi în prima zi de viaţă, dar poate fi făcută şi mai târziu, însă procedura este mult mai complexă. Persoane din întreaga lume recurg la această operaţie din diverse motive: medicale, estetice, sexuale sau cultural religioase.

Această intervenţie chirurgicală se poate efectua şi ca tratament al unor afecţiuni medicale ale penisului copiilor şi adulţilor, ca de exemplu balanita (inflamaţia vârfului penisului), fimoza (imposibilitatea decalotării vârfului penisului) sau parafimoza. Iată ce avantaje şi dezavantaje are circumcizia!

Circumcizia la bărbaţi: Avantaje

  • O igienă mai uşoară. Penisul este mai simplu de spălat în cazul bărbaţilor cu circumcizie. Chiar şi aşa, şi spălatul sub prepuţul unui penis necircumcis este, în general, uşor.
  • Circumcizia reduce riscul de infecţii al tractului urinar în primul an de viaţă. De asemenea, mai târziu în timpul vieţii, bărbaţii circumcişi au un risc mai mic de a contacta boli cu transmitere sexuală în comparaţie cu cei care nu au făcut această intervenţie chirurgicală.
  • Circumcizia reprezintă una dintre cele mai eficiente intervenţii în lupta împotriva temutului virus HIV.
  • Copiii circumcişi prezintă, de-a lungul vieţii, riscuri mai scăzute de apariţie a cancerului de penis în comparaţie cu băieţii/bărbaţii asupra cărora nu s-a intervenit chirurgical în acest sens.
  • Circumcizia reprezintă un tratament eficient în cazul ejaculării precoce, deoarece, prin îndepărtarea prepuţului, scade excitabilitatea.
  • Circumcizia protejează persoanele de sex masculin de apariţia fimozei, parafimozei şi a balano-postitelor, respectiv infecţiilor glandului şi prepuţului.

Circumcizia la bărbaţi: Dezavantaje

  • Circumcizia poate influenţa părerea băiatului despre sine. Unii băieţi se simt stânjeniţi, mai ales la vestiare, dacă penisul lor nu arată la fel ca al majorităţii băieţilor.
  • Circumcizia este o procedură care poate afecta sexualitatea unui bărbat. Specialiştii afirmă că circumcizia lasă capul penisului descoperit, iar zona se desensibilizează în timp. Prepuţul are o mulţime de terminaţii nervoase care oferă senzaţii intense. Practic circumcizia presupune îndepărtarea unui ţesut genital perfect sănătos.
  • Un alt factor care diminuează plăcerea bărbaţilor circumcişi este şi acela că, în urma intervenţiei se poate întâmpla să nu rămână suficientă piele care să acopere penisul. Astfel că în timpul unei erecţii pielea se întinde peste măsură, provocând un mare disconfort.
  • Similar oricăror alte intervenţii chirurgicale, operaţia de circumcizie presupune existenţa unor riscuri sau complicaţii, cum ar fi sângerările sau, uneori, infecţii la nivelul zonei circumcise.
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1