Chiar şi partenerii care se iubesc pot întâmpina dificultăţi în dormitor. Cum le rezolvi?

intampina.jpg

Chiar şi partenerii care se iubesc pot întâmpina dificultăţi dormitor. Cum le rezolvi?
Aducerea în discuţie a problemelor sexuale este doar o modalitate foarte bună de a rezolva conflictele
foto: 123RF

Este bine de ştiut că şi partenerii care se iubesc foarte mult pot întâmpina dificultăţi în viaţa intimă. Dilemele cele mai des întâlnite în acest sens sunt direct relaţionate de aspecte precum frecvenţa partidelor de amor, satisfacţia în cuplu sau maniera de a întreţine actele sexuale.

Comunicarea este extrem de importantă în acestă situaţie. Dacă comunicarea este precară, partenerii riscă să îşi piardă interesul unul faţă de celălalt iar pe termen lung acest lucru să facă rău relaţiei.

Aducerea în discuţie a problemelor sexuale nu este doar o modalitate foarte bună de a rezolva conflictele, ci şi o manieră ideală de a dezvolta subiectul, împărtăşind apoi eventualele fantezii sexuale şi nu numai. În cazul femeilor, discuţiile conduc spre intimitate, în vreme ce bărbaţii au nevoie de noutate pentru a întreţine flacăra pasiunii. Aşadar, găseşte maniere de a împrospăta mereu relaţia de cuplu, dacă vrei ca ea să meargă ca pe roate!

 

Loading...

Citește și

 • boală cu transmitere sexuală herpesul genital

  Nu este exclus, la un moment dat, ca unul dintre parteneri să fii contactat o boală cu transmitere sexuală, mai ales că unele nu prezintă simptome şi cei care sunt purtători nici nu ştiu că sunt bolnavi.

 • Ce înseamnă să fii activă în pat

  Sexul este un lucru “atât” de natural, încât oricine ştie să-l facă, ar spune unele persoane, însă lucruri nu stau chiar aşa. Se presupune că a face sex înseamnă două persoane care fac schimb de plăcere. Dar acest schimb nu se poate face dacă nu suntem atenţi la propriile senzaţii şi dacă nu avem încredere în partener, fără resentimente. A fi activă înseamnă să îi vorbeşti partenerului, să îi spui ce îţi place sau nu, să îl ghidezi, dar şi să exprimi verbal ceea ce simţi.

 • Infidelitatea emoţională, mai periculoasă decât cea sexuală

  Nu e nimic greşit în a avea un prieten în afară de iubitul tău. Totuşi, dacă acel amic îţi trezeşte anumite senzaţii şi reacţii, e cazul să analizezi în ce loc te afli din punct de vedere emoţional, cu iubitul tău sau cu prietenul tău.

 • sexul oral oferit primit nu te fereşte de contactarea unei boli venerice

  Atât în cazul femeilor cât şi în cazul bărbaţilor, sexul oral oferit sau primit nu este sigur. Simplul contact dintre zona bucală şi zona genitală prezintă riscuri. În cazul felaţiei, femeia poate contacta o boală dacă lichidul pre-ejaculator sau sperma partenerului este infectată. Şi secreţiile vaginale sau menstra sunt purtătoare de viruşi şi bacterii. Aşa că şi un bărbat poate contacta o boală venerică.