Ce se întâmplă cu un cuplu în care pasiunea dispare

pasiune.jpg

cuplu pasiune dispare
Lipsa libidoului trebuie căutată în problemele şi nemulţumirile fiecărui partener
foto:123RF

Ştim cu toţii că orice relaţie este perfectă la început, suntem invadaţi de tot felul de sentimente, iar totul ni se pare mult mai simplu. Dar, cu toate acestea, ce se întâmplă când pasiunea dispare?

Cele mai multe cupluri aleg să convieţuiască în continuare din alte motive, cum ar fi înţelegere, prietenie, respect, comoditate, prestigiu, în ciuda unei vieţi sexuale nesatisfăcătoare, chiar absentă.

Nu este simplu să menţii de-a lungul timpului raporturi sexuale mulţumitoare, cu toate schimbările care apar în viaţa fiecăruia, naşterea unui copil, doliu pentru cineva apropiat, pierderea locului de muncă.
Şi totuşi, păstrarea legăturii erotice necesare unei bune înţelegeri în cuplu nu se bazează numai pe contacte sexuale regulate. Sunt mult mai importante alte aspecte, de exemplu: împărtăşirea intimităţii, respectul reciproc, empatia şi atenţia la nevoile celuilalt, elemente cu adevărat necesare unui mariaj armonios.

Totuşi, lipsa libidoului trebuie căutată în problemele şi nemulţumirile fiecărui partener. Viaţa sexuală trebuie privită ca o armonie a cuplului, o urmare firească a unei relaţii care funcţionează pe toate planurile.

 

Loading...

Citește și