Ce se întâmplă cu partenerii de cuplu în momentul în care se instalează obişnuinţa?

dist.jpg

Ce se întâmplă cu partenerii de cuplu în momentul în care se instalează obişnuinţa
Atunci când nu mai aduci nimic incitant într-o relaţie, când fizicul şi psihicul se sufocă de aceleaşi tipare, partenerii încep să se distanţeze
foto: 123RF

Într-adevăr, în unele cupluri dragostea durează până la adânci bătrâneţi, dar există şi cazuri în care acest sentiment, în timp, îşi pierde din intensitate şi se transformă în obişnuinţă. Dacă stăm să ne gândim, fiecare dintre noi cunoaşte cazuri în care dragostea s-a transformat în obişnuinţă, blazare.

Poate că ne-am săturat să tot auzim de obişnuinţă ca fiind cel mai mare inamic al relaţiilor, însă, din păcate, este în topul cauzelor care duc la despărţire. Obişnuinţa, de multe ori confundată cu plictiseala, intervine atunci când partenerii de viaţă au intrat într-o rutină din care nu mai pot ieşi, nu ştiu cum să iasă sau nu-şi dau seama că trebuie să iasă.

Atunci când nu mai aduci nimic incitant într-o relaţie, când fizicul şi psihicul se sufocă de aceleaşi tipare, partenerii încep să se distanţeze. Cel mai des, obişnuinţa apare în cuplurile în care cei doi iubiţi sunt dependenţi unul de celălalt şi petrec tot timpul împreună, uitând de cele mai multe ori că sunt entităţi separate şi diferite.

 

 

Loading...

Citește și

 • Caracteristici ale unei relaţii de cuplu fericite

  O relaţie fericită este una în care ambii parteneri se simt bine, cooperează în atingerea unor scopuri şi sunt adaptaţi mediului în care trăiesc, fac activităţi plăcute împreună, comunică constructiv şi iau decizii împreună. Partenerii de cuplu nu doar au comportamente pozitive unul faţă de celălalt ci şi răspund pozitiv la comportamentul celuilalt. O relaţie fericită contribuie la dezvoltarea, maturizarea şi evoluţia profesională a fiecăruia şi la o stare de bine fizic şi emoţional.

 • Acesta este secretul femeilor care iubesc şi adoră să facă sex

  Există femei care iubesc sexul şi îi acordă nu numai o importanţă declarativă, ci şi tot timpul lor liber şi extrem de preţios. Aceste femei au parte de mai mult sex decât majoritatea, dar şi de mai multă pasiune din partea bărbaţilor.

 • Cum păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă

  În momentul în care te îndrăgosteşti, vrei ca acest sentiment să dureze toată viaţa. Nu este un ideal greu de atins, însă, pentru reuşită este nevoie de răbdare, de tact, de acceptare şi de încredere. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi flacăra iubirii mereu aprinsă.

 • Aşa se comportă un bărbat imatur din punct de vedere emoţional

  Ai cunoscut un tip, iar prima ieşire în oraş a fost de-a dreptul senzaţională. Ţi-a trimis mesaje şi înainte şi după întâlnire. Intuiţia îţi spune că s-a simţit foarte bine, cel puţin la fel de bine cum te-ai simţit şi tu. Dar dintr-un motiv greu de ghicit, nu te mai caută o perioadă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1