Ce se întâmplă atunci când o femeie are orgasm VIDEO

orgasm.jpg

Femeie care are orgasm. Explicatiile științifice ale orgamsului la femei, fie al vaginal sau clitoridian
Orgasmul feminin nu are nici un rol în procreere, așa cum se întâmplă în cazul celui masculin. Iată cum explică oamenii de știință orgasmul la femei, fie ca e vorba despre orgasm vaginal, clitoridian sau Punctul G
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Orgasmul feminin a rămas mult timp un mister, acesta nu putând fi verificat de nimeni în afară de posesoarea lui. Însă acum știința îți explică ce se întâmplă în corpul unei femei atunci când ajunge pe cele mai înalte culmi ale plăcerii sexuale.

Există o serie întreagă de stimuli și factori psihologici care contribuie la apariția orgasmului feminin, de aceea el rămâne în continuare o nebuloasă pentru mulți oameni. Misterul este adâncit cu atât mai mult cu cât el nu are nici un rol în reproducere, spre deosebire de orgasmul masculin. Oamenii de știință s-au întrebat adeseori cum a evoluat corpul femeii astfel încât el poate beneficia de plăcere nedeterminată de nici o nevoie biologic sau fiziologică. Tot ei au studiat și procesele chimice și fizice care au loc în corpul ei, în timp ce se cutremură de plăcere supremă.

Clitorisul și Punctul G, secretele orgasmului la femei

Există două zone-cheie pe corpul feminin, dedicate special obținerii plăcerii sexuale: clitorisul și Punctul G. Printr-o stimulare corespunzătoare a acestora, are loc climaxul. Punctul G are peste 8.000 de terminații nervoase, așa că el este vedeta orgasmului. 70% dintre femeile care ajung la climax o fac prin stimularea acestei zone. Însă orgasmul poate fi obținut și prin alte căi. În cadrul unui studiu despre sexualitatea feminină, 20% din repondente au declarat că au avut orgasm în urma unui sărut sau după ce au făcut sex oral unei alte persoane, iar 94% dintre reprezentantele care au făcut sex anal au susținut că au ajuns la climax. Și sportul îți poate oferi plăceri în viață. La propriu! 10% dintre cele care fac exerciții fizice în zona abdomenului pot avea ușor orgasm.

Orgasmul vaginal

Orgasmul vaginal este un mit. Conform cercetărilor științifice, acesta are loc doar dintr-o stimulare concomitentă a clitorisului, a vaginului și a uterului. Aceste trei elemente formează faimosul Punct G.

Dar ce se întâmplă în creierul femeii? După punctual culminant, în această zonă se eliberează oxitocină, prolactină și endorfine, care creează senzația de relaxare. În același timp, nivelul de domanină din creier scade, în timp ce cel de prolactină se mărește. Acest fenomen determină corpul femeii să-și dorească să facă sex în detrimental altor activități. Tot după orgasm, pragul de rezistență la durere se mărește cu 107%, un lucru benefic atunci când femeia naște. Da, unele femei au orgasm atunci când nasc natural, însă acest lucru se întâmplă numai în 0,3% din cazuri.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Poziţii sexuale tantrice preferate de femeii

  Sexul tantric este o formă lentă şi senzuală de sex, prin care experimentezi o plăcere intensă şi creezi o legătură intimă profundă cu partenerul. Iată unele dintre cele mai interesante poziţii sexuale tantrice preferate de femeii.

 • Cele mai frecvente întrebari despre sex

  Întotdeauna oamenii au avut curiozități în materie de sex și au avut nevoie să știe ce le poate îmbunătății sau afecta viața sexuală. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări despre sex pe care și le pun cei care vor să aibă o viață sexuală satisfăcătoare.

 • orgasm cuplu sex preludiu vagin

 • Crezi că te cunoşti suficient de bine? Un site ştiinţific, foarte apreciat pentru conținutul său, a publicat un infografic cu zece informații de bază despre unul dintre cele mai sensibile organe ale femeii: vaginul.

 • sex cuplu beneficii

  Când programul de zi cu zi al unui cuplu se aglomerează, sexul este primul lucru care dispare din relație. Partenerii sunt prea obosiți, prea stresați sau prea distrași. Cu alte cuvinte, nu au chef de sex.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5