Ce hormon sexual transformă femeile blânde în adevărate vampe

extradiol.jpg

hormon sexual estradiolul sex
Femeile sunt mai frumoase în zilele în care estradiolul înregistrează un nivel înalt
foto:123RF

În foarte multe situaţii comportamentul este dictat nu doar de felul nostru de a fi, ci şi de unul dintre hormonii sexuali: estradiolul. Acesta face legea când vine vorba despre relaţii, nivel de atractivitate şi stimă de sine. În textul de mai jos, aflaţi cum acţionează şi cum transformă acest hormon femeile blânde în adevărate vampe.

Estradiolul este un hormon secretat, la femei, de ovare şi al cărui nivel variază în funcţie de ciclul menstrual. Astfel, creşte la ovulaţie, cât şi pe perioada sarcinii, iar la menopauză scade dramatic.

Specialiştii în domeniu susţin că o concentraţie ridicată de estradiol trasnformă femeile în nişte fiinţe extrem de pretenţioase atunci când vine vorba despre alegerea partenerului. Ba mai mult, atunci când corpul înregistrează adevărate "explozii" de estradiol, reprezentantele sexului frumos sunt mai predispuse la a-şi înşela partenerul cu un bărbat considerat a fi mai interesant din punct de vedere genetic.

Estradiolul furnizează sex-appeal

Femeile sunt mai frumoase în zilele în care estradiolul înregistrează un nivel înalt. Practic, sânii se umflă uşor, talia se îngustează, şoldurile sunt mai definite - adică se întâmplă tot ceea ce bărbaţii consideră a fi atractiv la o femeie.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1