Cauze obişnuite care afectează dorinţa sexuală

vii.jpg

Cauze obişnuite care afectează dorinţa sexuală
Pierderea dorinței sexuale reprezintă una dintre problemele comune care afectează viața de cuplu și care poate deteriora stima de sine
foto: 123RF

Pierderea dorinței sexuale reprezintă una dintre problemele comune care afectează viața de cuplu și care poate deteriora stima de sine. Această disfuncție sexuală poate interveni în orice moment în viața unei persoane și poate crea un disconfort emoțional.

În cele mai multe cazuri, lipsa dorinţei sexuale este un simptom al unei alte probleme de ordin sexual. De exemplu: dificultatea atingerii orgasmului, impotenţa şi contactul sexual dureros. Pentru unii, această problemă poate fi de ordin fizic, dar, în majoritatea cazurilor, este vorba de gânduri negative. De cele mai multe ori, acestea sunt:

O prostă părere despre sine

Dacă nu ai o părere bună despre tine, în general, vei descoperi cât de dificil îţi este să te priveşti ca persoană sexuală. A fi o persoană sexuală înseamnă a fi vulnerabil(ă). Partenerul(a) ta îţi va descoperi cea mai intimă latură a ta şi asta înseamnă încredere.

Probleme legate de relaţie

Dacă ai sentimente de mânie, supărare sau nesiguranţă în ceea ce priveşte relaţia ta, trebuie să ţii seama de următoarele sfaturi dacă vrei să ai o viaţă sexuală normală alături de partener. Încearcă să ai o discuţie cu acesta sau mergeţi împreună la consilierii de cuplu.

Exprienţe nereuşite

O copilărie plină de inhibiţii te poate lăsa cu unele sentimente negative despre sex sau poate fi vorba chiar de o experienţă traumatizantă care ţi-a lăsat sentimente de teamă şi anxietate.

Temeri

Pot exista temeri foarte puternice de a nu rămâne însărcinată sau de nu a contacta o boală cu transmitere sexuală. Discutând cu partenerul despre aceste lucruri sau cu medicul, poţi scăpa de aceste sentimente foarte puternice care îţi afectează viaţa intimă.

Loading...

Citește și

 • Sexul în timpul menstruaţiei

  Nu există niciun motiv medical pentru care femeile să îşi refuze partenerul de viaţă în această perioadă delicată a lunii. Poate doar unul ce ţine de propriile idei şi concepţii. Reprezentantele sexului frumos pot avea dorinţe sexuale şi în acest interval, uneori chiar mai accentuate decât de obicei. Mai mult pentru unele dintre ele menstruaţia este perioada în care libidoul atinge cote maxime.

 • Controlul într-o relaţie

  Relaţiile de dragoste nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane, ci, dimpotrivă, ar trebui să însemne libertatea completă şi respectarea deciziilor partenerului. Fiecare persoană are nevoi unice, iar cele mai bune relaţii sunt cele în care partenerii îşi îndeplinesc cele mai importante nevoi în mod reciproc.

 • Când un bărbat pune capul pe pieptul unei femei cu siguranţă este mai mult decât îndrăgostit

  Când un bărbat îşi pune capul pe pieptul unei femei, cu siguranţă este mai mult decât îndrăgostit de ea. De asemenea, faptul că stă în spaţiul tău personal este un semn clar că se simte bine cu tine.

 • Nevoile sexuale ale femeilor sunt uşor de satisfăcut

  Nevoile sexuale ale femeilor sunt ușor de satisfăcut, asta dacă știi cum este ca persoană și cunoști exact ce-i face plăcere și ce nu. Există nenumărate studii şi păreri avizate despre cât de puţin le cunosc bărbaţii pe femei când vine vorba despre sex. Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic cred că femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, bărbaţi capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1