Cauze frecvente ale ruperii prezervativelor. Ce trebuie să aveţi în vedere

da.jpg

Cauze frecvente ale ruperii prezervativelor
Buzunarul pantalonilor, comportimentul torpedoului sau portbagajul sunt departe de a îndeplini aceste cerinţe
foto: 123RF

Prezervativul rămâne în continuare cea mai sigură opţiune pentru a vă ţine departe atât de bolile cu transmitere sexuală, cât şi de o sarcină nedorită. Însă pentru a fi cu adevărat o metodă contraceptivă sigură, prezervativele trebuie să fie folosite corect.

Cauze frecvente ale ruperii prezervativelor

Aplicarea lubrifianţilor uleioşi, principalul motiv al ruperii unui prezervativ. Latexul din care este făcut acest mijloc de protecţie nu suportă acest tip de lubrifianţi. Prezervativele se rup de cele mai multe ori înainte de a fi puse, din cauza unghiilor sau a altor obiecte ascuţite cu care sunt desfăcute.

Ambalajul prezervativelor este conceput special să poată fi deschis cu mâna! Nu folosiţi, sub nici o formă, cuţite, foarfeci sau alte instrumente de tăiat! Există posibilitatea să tăiaţi şi prezervativul, odată cu ambalajul!

Spaţiul insuficient sau prezenţa aerului la vârful prezervativului sunt alte cauze frecvente ale ruperii acestora. De asemenea, existenţa piercingurilor în organele genitale, îndepărtarea greşită a prezervativului pot duce la ruperea lor.

Condiţiile de depozitare necorespunzătoare pot deteriora prezervativele: ar trebui păstrate într-un loc răcoros, uscat, protejat de căldură, lumină şi umiditate excesivă. Buzunarul pantalonilor, comportimentul torpedoului sau portbagajul sunt departe de a îndeplini aceste cerinţe. Un prezervativ se foloseşte o singură dată. Un prezervativ utilizat îşi pierde orice proprietate.

Poate sună ciudat, dar sunt mulţi bărbaţi care refolosesc prezervativele. Atenţie! Prezervativele sunt de unică folosinţă, ele se aruncă imediat la gunoi după o singură folosire! Reciclarea lor este iresponsabilă şi, oricum, scârboasă.

Loading...
 
 

Citește și

 • Relaţia ta se deteriorează

  Pentru ca o poveste de iubire să funcționeze, este necesar ca partenerii să depună eforturi, să lupte neîncetat. Cu o astfel de atitudine, până și relațiile care se strică pot fi reparate.

 • Aspecte ce ţin de sexualitatea femeilor şi pe care ar trebui să le cunoaşteţi

  Sexualitatea unei femei este unul din cele mai complicate aspecte ale acesteia. Sexologii ştiu că pentru un bărbat nu este uşor să se descurce pe un teren care le este chiar şi femeilor, adesea, plin de necunoscut. De aceea vă oferim câteva sfaturi utile pentru ca în final, sexul să nu pară atât de complicat, iar plăcerea să existe pentru amândoi.

 • Aşa se comportă un bărbat imatur din punct de vedere emoţional

  Ai cunoscut un tip, iar prima ieşire în oraş a fost de-a dreptul senzaţională. Ţi-a trimis mesaje şi înainte şi după întâlnire. Intuiţia îţi spune că s-a simţit foarte bine, cel puţin la fel de bine cum te-ai simţit şi tu. Dar dintr-un motiv greu de ghicit, nu te mai caută o perioadă.

 • Ce înseamnă refacerea şi îmbunătăţirea unei relaţii

  Când neînțelegerile sau nemulțumirile din cuplu sunt supuse interpretărilor rigide în termeni de „corect” sau „greșit” și urmează o discuție care pare interminabilă cu argumente logice despre cine are dreptate, atunci avem o problemă în cuplu. Iar dacă, la refacerea relaţiei, vei adopta poziţia celui care are întotdeauna dreptate, dar care îi face onoarea celuilalt de a trece peste acest lucru, atunci şansele ca situaţia să se îmbunătăţească se micşorează.