Cât timp poate supravieţui lichidul seminal pe suprafeţe, pe piele, în apă caldă sau în urma congelării?

shutterstock-1473426605.jpg

Cel mai rapid, spermatozoizii pot ajunge în uter în câteva minute de la ejaculare. foto Shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Un bărbat poate elibera în medie 39 de milioane de spermatozoizi atunci când ejaculează. În timp ce unul sau mai mulţi dintre spermatozoizi vor fertiliza ovulul, restul va dispărea. Află cât timp poate supravieţui lichidul seminal pe diferite suprafeţe, pe piele, în uter, în apă fierbinte sau în urma criogenării.

Cât timp trăieşte sperma pe piele sau pe suprafeţe?

„În timp ce acest lucru depinde de starea de sănătate şi de vârsta bărbatului, majoritatea spermatozoizilor vor muri în decurs de 15 până la 30 de minute pe piele sau pe suprafeţe”, a explicat dr. Kimberly Langdon, medic obstetrician-ginecolog american, pentru publicaţia Insider. Indiferent de suprafaţa pe care se află, sperma este considerată incapabilă să ducă la bun sfârşit o sarcină, odată ce s-a uscat.

Dincolo de sănătate şi de vârstă, temperatura şi umiditatea determină, de asemenea, durata de viaţă a spermei ejaculate, precizează specialistul urolog în infertilitate masculină, Michael A. Witt. De exemplu, sperma aflată pe o suprafaţă uscată şi rece (cum ar fi aşternutul) poate muri mai repede decât lichidul seminal aflat pe o suprafaţă caldă, cum ar fi pielea umană. Astfel, şansa ca acesta să fertilizeze un ovul şi să provoace o sarcină este destul de scăzută. Pentru a rămâne însărcinată, partenera ar trebui să atingă sperma şi apoi vaginul înainte ca aceasta să se usuce.

Citește aici cât timp pot trăi spermatozoizii în uter, în apa fierbinte sau în stare congelată.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1