Cât de mare e riscul de a rămâne gravidă la primul act sexual neprotejat

neprote.jpg

mare riscul ramane gravida primul act sexual neprotejat
O femeie poate rămâne însărcinată după un raport sexual neprotejat, chiar dacă se află la prima sa experienţă sexuală
foto: 123RF

O femeie poate rămâne însărcinată după un raport sexual neprotejat, chiar dacă se află la prima sa experienţă intimă. De aceea, nu trebuie să te laşi prinsă în capcana celor care te îndeamnă să faci dragoste neprotejat fără nicio grijă, pentru simplu motiv că lor nu li s-a întâmplat nimic prima dată. Este suficient să faci sex neprotejat o singură dată, pentru a putea rămâne însărcinată.

Nu te baza foarte tare pe metoda coitului întrerupt(retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare) sau pe cea a calendarului, mai ales dacă ai menstruaţie neregulată.

Trebuie să aveţi în vedere că protecţia este necesară încă de la primul contact sexual. Cea mai cunoscută şi eficientă metodă contraceptivă rămâne prezervativul, care pe langă faptul că te protejează de o sarcină nedorită, te fereşte şi de bolile cu transmitere sexuală. De asemenea, nu lua anticoncepţionale la îndemnul prietenelor. Este indicat ca întotdeauna să mergi la medic, el este în măsură să îţi dea sfaturile cele mai bune.  

Loading...

Citește și

 • relaţie durată presupune implicarea permanentă parteneri

  Cu toţii trebuie să fiţi conştienţi de faptul că nimic nu este definitiv. Şi nu trebuie tradusă această menţiune drept o viziune pesimistă asupra poveştilor de dragoste, ci trebuie înţeleasă ca pe un adevăr care nu îţi va permite să te stabileşti confortabil în relaţie şi să consideri că rolul tău a luat sfârşit odată ce ţi-ai cucerit iubitul.

 • Idei preconcepute despre sexul anal

  Sexul anal, un obstacol greu de trecut într-o relaţie, subiect tabu pe care deseori partenerii se tem să-l deschidă, de frică să nu fie judecaţi greşit. Pe de altă parte, sunt persoane care îl consideră dezagreabil şi împotriva tuturor legilor firii.

 • sex cuplu, durata medie a unei partide de sex

  Cercetătorii din întreaga lume studiază de câţiva ani buni care sunt ingredientele care fac ca partida de sex să fie mai incitantă şi mai plăcută. În medie, o partidă de sex satisfăcătoare pentru ambii parteneri durează 5,4 minute. Însă asta presupune doar contactul fizic dintre prima penetrare şi până la ejaculare.

 • Impacarea cu fostul partener

  Atunci când îţi doreşti să te împaci cu fostul partener, trebuie să iei totul treptat. La prima vedere pare dificil de realizat, însă timpul le rezolvă pe toate. Într-adevăr, divortul nu este o experienţă frumoasă a vieţii, în special dacă desparţirea a fost una dificila. Nu iti pierde speranta. Gândeşte-te că multe cupluri s-au împăcat după o căsnicie eşuată, iar relatia lor a mers mult mai bine decat inainte.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1