Cât de eficient este sexul după o certă cu partenerul de viaţă

cearta.jpg

Cât de eficient sexul după o certă cu partenerul de viaţă
Sexul după o ceartă este recomandat și este considerat cel mai bun relaxant natural
foto: 123RF

În orice relaţie se întâmplă să mai apară din când în când şi conflicte. Însă unele cupluri au observat că adesea, după o discuţie aprinsă, partenerul pare mai atrăgător, iar sexul devine, dintr-odată, cea mai bună cale de a pune capăt divergenţelor.

Sexul revigorează relația de cuplu

După o perioadă conflictuală în cuplu, partenerii pot apela la sexul de împăcare pentru a-și reîmprospăta relația. Cu toții știm că cel mai mare dușman al vieții sexuale este rutina. Adesea, în cuplurile de lungă durată, sexul este negljat și, din acest motiv, relația ajunge să fie tensionată. În această situație, sexul în mod constant poate fi o alternativă reușită pentru a depăși această situație.

Sexul întărește legătura emoțională

După o ceartă în cuplu, sexul poate reaprinde flacăra dintre parteneri, ajutându-i în acest fel să-și creeze din nou intimitatea și confortul emoțional de care au nevoie. În timpul actului sexual, partenerii nu se mai gândesc la propria persoană, ci la felul în care ar putea să-și satisfacă perechea. Această atitudine nu face altceva decât să cimenteze și mai mult sentimentele pe care partenerii le au unul pentru altul.

Sexul relaxează şi poate pune capăt unui conflict

În timpul actului sexual se eliberează o serie de hormoni, printre care serotonina și oxitocina, responsabili cu starea de bine, de relaxare. Din acest motiv, sexul după o ceartă este recomandat și este considerat cel mai bun relaxant natural pentru cei doi parteneri, când au o situaţie conflictuală.

Loading...

Citește și

  • motivele bărbaţii sunt părăsiţi de partenerele de viaţă

    Relaţiile de cuplu nu sunt uşor de întreţinut, presupun o muncă de echipă, ca într-un dans în doi, iar atunci când „dansul” nu este realizat cu uşurinţă, relaţia se termină dezastruos. În articolul de mai jos, aflaţi unul dintre motivele pentru care bărbaţii sunt părăsiţi de partenerele de viaţă.

  • Există alimente care cresc apetitul sexual şi astfel te ajută să îmbini două plăceri: de a mânca şi de a face sex. Iată o parte din aceste alimente.

  • Aspecte ale vieţii intime de care este bine să ţineţi cont

    Cele mai importante aspecte ale vieţii intime de care este bine să ţineţii cont sunt încrederea în tine şi curajul. Sunteţi doar voi doi în centrul universului, vă iubiţi şi vreţi să vă simţiţi bine. În niciun caz să nu-ţi treacă prin minte gânduri privind felul în care arăţi. Datorită stării de excitaţie bărbaţii nu observă colăceii sau celulita. Şi chiar dacă ţi-ar vedea aceste defecte, probabil că oricum nu ar fi deranjat.

  • Motivul cele mai multe cupluri aleg să se despartă

    Cele mai multe dintre cupluri aleg să se despartă din cauza epuizării conflictuale, nicidecum din cauză că iubirea dintre ei s-ar fi stins.