Boala cu transmitere sexuală care netratată poate afecta capacitatea de reproducere atât a femeilor, cât și a bărbaților

bv.jpg

Boala cu transmitere sexuală care netratată poate afecta capacitatea de reproducere atât a femeilor cât și bărbaților
Infecţia cu Chlamydia este extrem de periculoasă atât pentru fertilitatea feminină, cât şi pentru cea masculină
foto: 123RF

Există numeroase studii care demonstrează că dintre toate bolile care se iau prin contact sexual neprotejat, infecţia cu Chlamydia este una extrem de periculoasă atât pentru fertilitatea feminină, cât şi pentru cea masculină. Cercetările în domeniu sugerează faptul că infecțiile cu Clamydia Trachomatis sunt responsabile pentru jumătate dintre toate cazurile de infertilitate tubară din țările dezvoltate.

Chlamidioza este o afecţiune produsă de bacteria Chlamydia trachomatis, o infecţie comună care se transmite prin raport sexual neprotejat. Aproximativ 75% din femei şi aproximativ 50% din bărbaţii infectaţi nu prezintă simptome ale bolii. În cazul în care totuşi apar manifestări, acestea se declanşează într-un interval de până la trei săptămâni de la infectare.

Femeile pot avea scurgeri vaginale anormale şi senzaţii de disconfort şi de usturime la urinare. Chiar şi în cazul în care infecţia se extinde de la cervix către trompele uterine, poate rămâne tăcută. În alte cazuri însă, pot apărea dureri abdominale în zona pelviană, dureri de spate, ameţeală, febră, durere în timpul actului sexual sau sângerări în intervalul dintre menstruaţii.

În cazul bărbaţilor, infecţia poate determina o secreţie purulentă, poate evolua spre epididimită (inflamaţie a canalului epididimar) sau spre prostatită. Dacă epididimita devine cronică, se poate ajunge la azoospermi(absenţa spermatozoizilor din lichidul seminal) şi, implicit, la infertilitate masculină.

Prevenirea bolilor cu transmitere sexuală se face prin respectarea normelor elementare de igienă şi folosirea prezervativului.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Respectul faţă de partener elementul crucial într-o relaţie

  Într-o relație de cuplu respectul nu este o opțiune, ci o necesitate. În baza respectului se poate construi încrederea, iar încrederea creează spațiul de siguranță de care partenerii au nevoie pentru a se putea manifesta și evolua împreună.

 • A dipărut pasiunea în cuplu

  Uneori uităm că sexul are un impact major asupra sănătății oricărei relații de cuplu. Dar se poate întâmpla și ca, fără să știm de ce, pasiunea să dispară. Dacă se întâmplă acest lucru, a venit momentul să analizăm modul în care comunicăm cu partenerul nostru.

 • Semnalul care ar trebui să ne atragă atenţia asupra relaţiei

  O relaţie de cuplu înseamnă două persoane care ar trebui şă crească şi să treacă prin schimbări împreună. Astfel, nu numai cei doi parteneri vor avea de câştigat, ci şi relaţia lor. De regulă, maturizarea şi schimbarea au loc numai dacă există înţelegere, comunicare şi transparenţă.

 • Când este indicat să eviţi relaiile sexuale în timpul menstruaţiei

  Multe femei se întreabă dacă relațiile sexuale în timpul menstruației sunt sau nu o idee bună. Răspunsul este simplu: dacă ambii parteneri sunt perfect sănătoși și se află într-o relație monogamă, nu există niciun motiv pentru care ar trebui să evite să facă dragoste atunci când partenerul de sex feminin se află la menstruație.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1