Bărbaţii au zeci de motive de a face sex. Totuşi, când simt o nevoie mai puternică?

sex.jpg

Bărbaţii au zeci de motive de a face sex
Atunci când bărbații sunt stresați, anxioși, respinși, triști, ei simt o nevoie mai puternică de a face sex
foto: 123RF

Bărbații au capacitatea înnăscută de a oferi și primi afecțiune, de a face sex oriunde şi oricând. Oricare ar fi motivația pentru care ei fac sex, în spatele acesteia există anumite emoții de care bărbatul poate fi sau nu conștient. Atunci când bărbații sunt stresați, anxioși, respinși, triști, ei simt o nevoie mai puternică de a face sex, comparativ cu femeile, care își doresc mai multă apropiere emoțională.

Bărbații descarcă tensiunea prin sex, în timp ce femeile vor să vorbească, să simtă că au pe cineva alături. De fapt, sunt două nevoi exprimate diferit. Bărbații, la fel ca și femeile, au temeri, emoții, își fac griji despre cum se va consuma actul sexual, cum să fie cât mai atenți pentru a nu răni.

Noile studii arată că o treime dintre bărbații moderni au nevoie să fie iubiți pentru a face dragoste. În adâncul sufletului lor bărbații sunt îngrijorați, par să aibă mai multă putere, iar educația îi forțează să nu-și permită momente de slăbiciune, ceea ce le creează un puternic sentiment de ruptură între ce simt cu adevărat și ce arată în exterior.

De asemenea, este important să înțelegem că dorința sexuală se naște în creier și coboară la organele sexuale, nu invers.

 

Loading...

Citește și

 • O relație sinceră este o relație în care partenerii se simt confortabil

  Sinceritatea este un element esenţial într-o relaţie şi împărtăşirea reciprocă a trăirilor profunde duce la consolidarea legăturii şi aduce foarte multă satisfacţie în cuplu. Spune-i partenerului ceea ce gândeşti şi ce simţi, ceea ce îţi doreşti, fără însă a-l răni, ţinând seama de emoţiile lui, respectându-i opiniile şi alegerile.

 • Condiționarea și dorința de control nu fac bine relaţiei

  Mult prea multe relații sunt bazate pe condiționare, pe reguli și limitări, iar asta nu face decât să destrame relația. De ce? Pentru că partenerii își declară fericirea doar dacă celălalt se comportă într-un anume fel. Iar atunci când îi ceri celuilalt să facă și să fie într-un anume fel îi transmiți că nu e bun așa cum e, că trebuie reparat și că nu îl accepți.

 • Ce este necesar să facem să menţinem dorinţa alături de acelaşi partener

  Dacă vrem să menținem dorința de-a lungul timpului alături de aceeași persoană, este foarte important să aducem un strop de necunoscut într-un spațiu familiar.Este important să ne dăm voie să-l vedem pe celălalt așa cum este el în realitate, nu așa cum ne imaginăm noi că este, conform proiecției noastre. Altfel spus, îi atribuim o imagine care, adesea, este o creație a propriei noastre imaginații, bazată pe propriul set de nevoi.

 • Atacţia puternică faţă de anumite persoane

  Uneori, întâlnim anumite persoane care ne taie respirația sau cu care avem o chimie puternică în spatele căreia părem să nu mai vedem nimic. Este dificil să spui „nu' unui astfel de partener și ne putem lăsa purtate de val. De multe ori, acest lucru se întâmplă sub cupola idealului relațional, al partenerului perfect: trebuie să existe chimie sexuală, trebuie să fie pasiune.