Aşa arată creierul unui îndrăgostit!

CLIIMA20121112_0067_1.jpg

Neurologii au descoperit ce se întâmplă cu exactitate în creierul nostru în momentul în care ne îndrăgostim şi începem să flirtăm.
Citeste tot despre: 

Când ne îndrăgostim facem cele mai iraţionale, necugetate şi nebuneşti lucruri cu putinţă. Cercetătorii britanici de la Universitatea din Londra au descoperit şi de ce: când iubim, parcă suntem drogaţi, iar creierul se modifică.

Neurologii au descoperit ce se întâmplă cu exactitate în creierul nostru în momentul în care ne îndrăgostim şi începem să flirtăm.

Cortexul frontal, vital pentru a judeca bine, se blochează când iubim. Tomografia indică acest lucru chiar şi atunci când îndrăgostitul se uită la poza iubitei. Profesorul britanic Semir Zeki este de părere că această reacţie are rol biologic de perpetuare a speciei. "Într-un cuplu trebuie să existe diferenţe de sentimente pentru că un îndrăgostit e incapabil să ia decizii de genul: «facem credit», cumpărături sau reconversii profesionale".


Efectul narcotic al iubirii este accentuat şi de activarea centrilor fricii, amplificat de excesul de dopamină (n.r. hormonul fericirii) din creier. Devenim dependenţi de persoana iubită pentru că avem nevoie de dopamină în cantităţi din ce în ce mai mari şi ne ciondănim cu iubitul pentru a creşte inclusiv adrenalina şi serotonina din creier. Din cauza acestui amestec hormonal suntem ca teleghidaţi şi nu avem controlul propriilor acţiuni.

Loading...