Anxietatea randamentului sexual este rezultatul unei gândiri negative. Fii mai realist!

pref.jpg

Anxietatea randamentului sexual este rezultatul unei gândiri negative
Anxietatea randamentului sexual este rezultatul unei gândiri negative
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Anxietatea randamentului sexual este rezultatul unei gândiri negative. Se naște în mintea ta și tot acolo ar trebui să moară. Nu penisul e cel care-ți cauzează problema ci creierul. Iar acest lucru se poate întâmpla și din cauza unor așteptări deloc realiste: de la tine, de la partener, de la sexul în sine sau de la alți factori. Pentru a preîntâmpina acest lucru, fii mai realist!

Pentru bărbați, prestația sexuală are un mare impact asupra propriului ego. Când apar probleme de acest gen, stima de sine scade considerabil. Ei se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă pe deplin partenera în timpul partidelor de sex. Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim.

Această problemă este specifică bărbaţilor, provenind dintr-o tensiune psihică privind randamentul sexual în pat. Un bărbat complexat de propria virilitate, care se simte supus unei presiuni de a performa impecabil între aşternuturi, devine mai puţin dornic de intimitate şi mai predispus stărilor de apatie, care se manifestă prin senzaţii de oboseală cu care de cele mai multe ori justifică de regulă amânarea partidelor intime.

Soluţia, în acest caz, este punerea unui accent mai mare asupra intimităţii şi gesturilor romantice, decât asupra actului intim propriu-zis. Îmbrăţişările, mângăierile şi alte gesturi tandre stimulează apropierea între parteneri şi ajută la relaxarea psihicului, un pas important în contracararea efectelor produse de presiunea performanţei.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Cele mai multe femei evită conflictul cu persoana iubită

  Cele mai multe femei, atunci când ajung la conflict cu persoana iubită, simt imediat nevoia să se retragă, să își ceară scuze, să fie de acord cu iubitul și să „calmeze spiritele'. În ciuda sentimentelor reale, a temei dezbătute sau efectelor pe termen lung ale acestei situații. Sub presiune, reacția este cea de compromis sau de a ascunde ceea ce simțim

 • Dependenţa de sex incapacitatea de a controla sentimentele

  Dependenţa sexuală constă în lipsa capacităţii de a controla sau amâna sentimentele sau acţiunile de natura sexuală. Nevoia de excitare se substituie celei de intimitate. În final, căutarea acesteia devine mai importantă decât familia, cariera, chiar sănătatea şi siguranţa personală.

 • Partenerul te tratează ca pe un bun personal

  Respectul este imperativ când vine vorba de o relaţie de cuplu de durată şi inseamnă a fi conştient de valoarea celeilalte persoane. Aşadar, o relație se bazează, în primul rând, pe respect reciproc, iar în cadrul acestuia, nevoile fiecărui partener sunt importante și fiecare are dreptul să fie validat și apreciat pentru cine este. Există însă și parteneri care te vor trata precum un bun personal, util, dar lipsit de valoare.

 • Iată cum se manifestă persoanele stăpânite de gelozie

  Gelozia este o stare incontrolabilă care vine din adâncul tău şi e cauzată de nesiguranţa în forţele proprii. Când e nemotivată, poate trezi în partenerul acuzat un sentiment de revoltă. Viața alături de o persoană geloasă nu este deloc simplă. Nu te vei simți în largul tău, vei fi permanent sub supraveghere, deseori intimitatea nu îți va fi respectată și va trebui să dai explicații sau socoteală pentru fiecare acțiune a ta care li se pare „suspectă'.