Anorgasmia, o disfuncţie des întâlnită în rândul femeilor. Ce poţi face pentru a o preveni?

mim.jpg

Anorgasmia disfuncţie des întâlnită în rândul femeilor
Anorgasmia este termenul medical folosit pentru a descrie incapacitatea unei femei de a atinge orgasmul
foto: 123RF

Termenul medical folosit pentru a descrie incapacitatea unei femei de a atinge orgasmul se numeşte anorgasmie. Chiar dacă aceasta resimte plăcere atunci când este stimulată vaginal sau clitoridian, nu poate ajunge la orgasm.

Iată ce poţi face pentru a preveni anorgasmia

În primul rând trebuie să începi să îţi schimbi stilul de viaţă. Stresul este inamicul numărul unu al vieţii sexuale, aşa că atunci când intri pe uşa casei, încearcă pe cât posibil să nu iei cu tine şi problemele de la serviciu. De asemenea, dacă suferi de anorgasmie, este indicat să discuţi cu partenerul despre această problemă. În cazul în care eşti convinsă că lipsa orgasmului se datorează unei tensiuni existente între voi sau dacă pur şi simplu nu mai există pasiune între tine şi iubitul tău, îi poţi sugera delicat să încerce alte tactici sau alte poziţii pentru a te satisface.

În ziua de astăzi, masturbarea nu ar trebui să mai fie un subiect tabu pentru nicio femeie. Este o modalitate sănătoasă de a-ţi cunoaşte corpul, fiind una dintre cele mai bune soluţii pentru menţinerea sănătăţii sexuale, dar şi pentru prevenirea anorgasmiei. Prin masturbare poţi încerca diferite moduri de excitare sexuală, aşa că nu te teme să dai frâu liber imaginaţiei.

Pentru orice problemă sexuală există câte o cale de rezolvare. Important este ca, în momentul în care ai conştientizat că suferi de anorgasmie, să consulţi un medic specialist.

Loading...

Citește și