Alcoolul dă un fals sentiment de siguranţă. Cât de mult afectează viaţa sexuală?

alcool_nuuu.jpg

Alcoolul dă un fals sentiment de siguranţă
În cazul ambelor sexe, răspunsul sexual este diminuat la jumătate de consumul regulat şi prelungit de alcool
foto: 123RF

Potrivit experţilor, consumul de alcool în exces poate influenţa în sens negativ actul sexual. Acest lucru este explicat prin faptul că alcoolul reduce sensibilitatea sexuală atât a bărbaţilor cât şi a femeilor. Atunci când un cuplu serveşte un pahar de alcool, într-o atmosferă romantică, efectul acestuia nu poate fi decât unul pozitiv. Totuşi o cantitate prea mare sau consumul constant de alcool poate afecta în mod negativ relaţia sexuală dintre doi parteneri.

În cazul ambelor sexe, răspunsul sexual este diminuat la jumătate de consumul regulat şi prelungit de alcool. La bărbaţi alcoolul poate provoca dificultăţi în a obţine şi menţine o erecţie, în timp ce la femei lubrifierea poate fi redusă, se va obţine mai greu orgasmul sau orgasmul va avea intensitate redusă.

Mulţi oameni consideră că alcoolul este un afrodisiac, întrucât acesta, consumat în cantităţi mici, diminuează inhibiţiile, iar flirtul decurge mai uşor. Cu toate acestea, în timp, alcoolul poate să scadă inclusiv libidoul. Prea mult alcool poate reduce, de fapt, dorinţa sexuală.

Băuturile alcoolice pot avea efecte negative asupra fertiţităţii unei persoane. Studiile au demonstrat că femeile care consumă prea mult alcool, rămân destul de greu însărcinate şi pot suferi tulburări menstruale şi de fertilitate, inclusiv probleme ale ovarelor.

  

 

Loading...
 
 

Citește și

 • cum poţi previ despărţirea persoana iubeşti

  Despărţirile sunt grele pentru toată lumea. Sunt puţini oameni care pot spune că nu au avut parte de prea multe separări şi şi-au gasit iubirea vieţii lor încă din perioada liceului. În articolul de mai jos, află cum poţi să previ despărţirea de persoana pe care o iubeşti.

 • Secretul preludiu ideal constă

  Preludiul este unul dintre cele mai importante etape a actului sexual, peste care nu trebuie să sari. Iar secretul unui preludiu ideal constă în a vorbi deschis cu partenerul, despre ce înţelege fiecare prin preludiu, ce aşteptări are şi ce l-ar ajuta să se simtă cu adevărat satisfăcut. Cunoscând dorinţele şi nevoile intime ale celuilalt, ajungi să preţuieşti preludiul.

 • Până unde putem merge compromisul relaţia cuplu

  Dacă vrei ca relaţia în care eşti implicat să funcţioneze trebuie să şi oferi, nu numai să primeşti. Problemele apar în momentul în care unul dintre parteneri simte că primeşte prea puţin în schimbul a ceea ce face pentru consoarta sa, iar această inechitate va afecta mai devreme sau mai târziu relaţia.

 • lucru esenţial nu trebuie faci după o despărţire

  Oricât de grea ar fi situaţia în care eşti, ţine cont de faptul că nu vei reuşi niciodată să depăşeşti momentul despărţirii dacă încă vă vedeţi. Încearcă pe cât posibil să nu te mai întorci la sursa durerii, sperând că vei putea fi prietenă cu cel care te-a părăsit.