Află motivele pentru care sexul este foarte important într-o relaţie

ligdt.jpg

Află motivele pentru care sexul este foarte important într-o relaţie
Sexul menţine armonia dintre parteneri
foto: shutterstock
Citeste tot despre: 

Sexul menţine armonia dintre parteneri

Armonia dintre parteneri conduce la un confort ridicat în relaţie, ceea ce creşte afecţiunea în cuplu şi facilitează intimitatea. Sexul ajută la eliberarea endorfinelor (hormonii fericirii) care vă dau o stare de bine şi vă ajută să vă relaxaţi, vă eliberează mintea de tensiune şi stres. Nu treceţi cu vederea peste importanţa sexului în căsnicie, deoarece vă menţine echilibrul mental, în timp ce lipsa lui creşte nivelul de stres şi frustrare, deteriorând relaţia.

Sexul, liantul unei relaţii durabile

Specialiştii în sexologie au ajuns la concluzia că există o legătură clară între fericire şi frecvenţa actelor sexuale. De exemplu, cuplurile care fac sex în mod constant şi au o viaţă sexuală satisfăcătoare sunt mult mai fericite decât cele care nu fac. Lipsa sexului poate duce la o distanţare emoţională, iar partenerii implicaţi în relaţie pot simţi că întimitatea în cuplu se reduce. Însă, prin comunicare, înţelegere şi foarte multă dragoste, problema poate fi atenuată, mai ales dacă cei doi parteneri sunt dispuşi să-şi rezolve neînţelegerile în acest sens.

Sexul întăreşte legătura emoţională

O viaţă sexuală satisfăcătoare este foarte importantă pentru a avea o relaţie fericită. Intensifică iubirea, menţine starea de bine în cuplu şi apropie partenerii. Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa sexuală şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu. În principiu, sexul devine din ce în ce mai important într-o relaţie pe măsură ce înaintează în timp, principalul motiv fiind nivelul de conexiune dintre parteneri.

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5