Află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie! Multe cupluri se confruntă cu această problemă

abs.jpg

Află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie
În anumite conjuncturi, nevoile sexuale mai pot fi inhibate din cauza unor probleme în relaţia de cuplu
foto: 123RF

Lipsa sexului în căsnicie nu este o situație despre care vei auzi rar. Fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie. În articolul de mai jos, află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie.

 • Un prim motiv îl poate reprezenta vârsta. Uneori, când trec de o vârstă, anumite persoane spun că nu mai simt pur şi simplu nevoia de a face sex.
 • Un alt motiv al pierderii apetitului sexual este starea de sănătate a unuia dintre cei doi parteneri. O problemă gravă de sănătate poate duce la întreruperea sau renunţarea la viaţa sexuală, în funcţie de evoluţia bolii.
 • Anumite tulburări de natură psihologică, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară, anxietatea, tulburarea psihopată, tulburarea paranoidă, tulburarea borderline, pot duce uneori la perturbarea nevoilor sexuale ale celor suferinzi. De asemenea, mai putem vorbi de frigiditate, anorgasmie.
 • Traumele majore pot, de asemenea, să ducă la inhibarea nevoilor sexuale, pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă. Putem aminti aici: violul, tâlhăria, decesul sau boala gravă a unei persoane dragi.
 • În anumite conjuncturi, nevoile sexuale mai pot fi inhibate din cauza unor probleme în relaţia de cuplu, cum ar fi: certurile, scandalurile, agresiunea fizică, agresiunea psihică, descoperirea unei relaţii extraconjugale.
 • De asemenea, adicţiile grave ale unuia dintre parteneri, cum ar fi alcoolul, drogurile, jocurile de noroc, pot inhiba nevoile sexuale ale partenerei.
Loading...
 
 

Citește și

 • Iată ce trebuie să faci când simţi că partenerul nu te mai iubeşte

  Pe cât de greu de abordat pare acest subiect, realitatea dovedeşte că da, femeile nu prea au curajul să facă pasul de ieşire dintr-o relaţie atunci când simt că pierd. Totuşi cel mai direct şi sincer sfat de dat unei femei în această situaţie este: nu îţi pierde vremea cu cineva căruia nu îi este clar că te vrea în viaţa lui.

 • Erecţia partenerului te nemulţumeşte

  Disfuncţia erectilă este una dintre cele mai comune probleme de ordin sexual cu care se confruntă bărbaţii. Uneori numită impotenţă, se referă la imposibilitatea de a obţine şi, implicit, de a menţine o erecţie care să permită penetrarea.

 • Pot avea femeile orgasme multiple? Mituri frecvente despre orgasm

  Când vine vorba de relaţii sexuale, nu toată lumea poate spune cu mâna pe inimă că ştie totul sau că nu are întrebări legat de orgasm şi de simularea lui. Există nenumărate mituri privind subiectul, între care şi faptul că femeile se prefac în pat pentru a nu răni orgoliul bărbaţilor.

 • Nu ai chef să faci sex

  Nu există film romantic în care protagonista să nu se bucure de o experiență sexuală incredibilă. În realitate, această ficțiune nu se găsește și în așternuturile noastre. Specialiștii spun că dorința sexuală este strâns legată de partea mentală: te gândești la sex, îți creezi propriul scenariu, te simți atrăgătoare și plină de sex-appeal.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1