Afecţiunea despre care trebuie să fiţi conştienţi că se poate transmite pe cale orală

sar.jpg

Afecţiune despre care trebuie să fiţi conştienţi că se poate transmite pe cale orală
Herpesul oral se transmite prin sărut şi se manifestă prin crearea unor răni la nivelul pielii din imediata apropiere a cavităţii bucale
foto: 123RF

Herpesul este una dintre cele mai deranjante probleme de sănătate care apar la nivelul cavităţii bucale. Pe lângă faptul că strică aspectul fizic, herpesul deranjează şi prin senzaţiile de durere pe care le provoacă şi disconfortul pe care îl aduce în stilul nostru de viaţă.

Herpesul oral se transmite prin sărut şi se manifestă prin crearea unor răni la nivelul pielii din imediata apropiere a cavităţii bucale sau prin apariţia de afte pe mucoasa bucală. Mai precis, dacă sărutaţi o persoană care are anumite leziuni în interiorul gurii, mucusul membranei facilitează transmiterea acestui virus, care se poate manifesta sub formă de herpes în cazul în care sistemul imunitar nu este suficient de puternic pentru a-l distruge.

Această transmitere a virusului se face chiar şi atunci când persoana infectată nu manifestă simptome de apariţie a virusului. Totodată, este importat de ştiut că dacă intraţi în contact sexual oral cu o persoană purtătoare a virusului, există un risc major de transmitere către zona genitală sau invers.

Din acest motiv, dacă suferiţi de herpes oral căutaţi în farmacii medicamente pentru această afecţiune. Aceste medicamente ameliorează gravitatea simptomelor, grăbesc vindecarea, dar nu reprezintă însă o soluţie permanentă şi, de obicei, nu garantează dispariţia virusului din organism. În general, după vindecarea erupţiilor la nivelul pielii, virusul rămâne inactiv, dar totuşi prezent în celulele nervoase, până la reactivare.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Modul în care te sărută un bărbat spune foarte multe despre tehnica lui de a face sex

    Vrei să ştii încă de la prima întâlnire dacă va fi bun la pat sau nu? Sărutul îţi poate spune foarte multe despre cum se va comporta un bărbat în dormitor. Dacă sărutul este intens, pasional, excitant, aşa va fi şi sexul cu acest bărbat. Dacă nu, mai bine renunţă!

  • Vrei să te întorci la fostul partener după ce ţi-a fost trădată încrederea

    Încrederea este atât de greu de construit și totuși atât de ușor de pierdut. O minciună, o promisiune încălcată sau infidelitatea pot duce la slăbirea și ruperea încrederii dintre parteneri. Uneori reconstruirea încrederii poate părea imposibilă.

  • Sprâncene pronunţate, maxilar puternic, buze subţiri şi trăsături masculine. Acesta este tiparul bărbatului predispus la aventuri, înclinat să-şi înşele partenera, arată un studiu efectuat la Universitatea Australiei de Vest. Experţii au vrut să vadă dacă, în funcţie de trăsăturile faciale, anumiţi bărbaţi pot fi catalogaţi drept infideli. Iată la ce concluzie au ajuns!

  • Sexul este o formă de activitate fizică dar şi de iubire

    Sexul, discuțiile, timpul petrecut împreună relaxându-ne sau muncind, grija pe care o împărțim pentru casă și familie sunt toate forme ale iubirii pentru noi, femeile. Sexul e parte din întreg, dar nu factor definitor. El derivă din căldura simțită de femei în relație, dar nu generează căldura respectivă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1