Adevărul despre “sexul de împăcare”. Când este benefic?

sex.jpg

Adevărul despre sexul de împăcare benefic
Sexul după o ceartă este benefic şi reuşeşte să aplaneze conflictul doar atunci când neînţelegerile pornesc de la subiecte uşoare
foto: 123RF

Cel puțin la prima vedere, putem spune că sexul de împăcare poate fi soluția salvatoare a cuplurilor aflate în impas. Însă, depinde foarte mult și de tipul relației.

Partenerii de viaţă, după o ceartă sau o discuţie mai aprinsă încheie scandalul cu o partidă de amor pasională. Se spune că sexul de împăcare este ca un „drog” la care apelează iubiţii pentru a-și remedia problemele.

Sexul după o ceartă este benefic şi reuşeşte să aplaneze conflictul doar atunci când neînţelegerile pornesc de la subiecte uşoare, precum treburile casnice sau sarcini pentru îngrijirea copiilor. Când problemele sunt, însă, serioase nu reprezintă decât o rezolvare superficială. În aceste cazuri, sexul de împăcare ar putea să genereze emoţii negative.

Nu este indicat să provoci o ceartă pentru a avea parte de sex de împăcare. Când discuţiile se aprind premeditat, sexul îşi va pierde farmecul. În plus, contradicţiile sunt frecvente în relaţiile sănătoase, nu este nevoie să le provoci în mod artificial, ci trebuie doar să înveţi să le rezolvi într-o manieră constructivă.

Loading...

Citește și