Abuzul verbal în cuplu. Nu trebuie considerat un lucru normal sau o trăsătură de personalitate a partenerului

abuz.jpg

Abuzul verbal în cuplu
Oricât de multe scuze ai găsi pentru abuzul verbal, adevărul este că nu există nici măcar una, indiferent cine este victima
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Violența într-o relație poate îmbrăca forme subtile. Una dintre ele este abuzul verbal. Este vorba despre acele cuvinte cărora nu le acordăm prea mare importanță, însă care au un impact puternic. Abuzul verbal în cuplu se manifestă prin insulte, umiliri și batjocură. Abuzul verbal nu trebuie considerat un lucru normal sau o trăsătură de personalitate a partenerului tău. Nu poți permite aceste manifestări, indiferent cine este autorul lor.

Nu există prea multe probleme în cuplu care să fie atât de distructive psihic precum abuzul verbal asupra partenerului. Abuzul verbal este una dintre cele mai grave probleme, deoarece, deşi uneori nu este evident, acesta afectează atât relaţia de cuplu, dar mai ales starea psihică a victimei.

Deşi suntem obişnuiţi ca reprezentantele sexului frumos să fie cele abuzate, trebuie să ştii că şi bărbaţii sunt victime ale abuzului verbal. Jignirile constante, ameninţările, umilirile în public sau subminarea personalităţii reprezintă abuz verbal, dar şi emoţional, asupra partenerului. Din nefericire, abuzul verbal este strâns legat de abuzul emoţional şi poate conduce la abuz psihic.

Abuzul verbal nu trebuie tolerat în cuplu

Oricât de multe scuze ai găsi pentru abuzul verbal, adevărul este că nu există nici măcar una, indiferent cine este victima. Partenerul care abuzează verbal are cu siguranţă nevoie de ajutor din partea specialiştilor. Să îţi convingi consoarta de acest lucru, însă este foarte greu. Din păcate, uneori singura soluţie este ruperea relaţiei.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • faci pentru a mentine viu farmecul relatiei tale

  La începutul relaţiei, de cele mai multe ori bărbatul este cel care acordă atenţie mai mare femeii de lângă el, însă pe parcurs lucrurile pot lua o turnură inversă, mai ales dacă îi dai partenerului motive şă îşi piardă interesul.

 • mare riscul ramane gravida primul act sexual neprotejat

  O femeie poate rămâne însărcinată după un raport sexual neprotejat, chiar dacă se află la prima sa experienţă intimă. De aceea, nu trebuie să te laşi prinsă în capcana celor care te îndeamnă să faci dragoste neprotejat fără nicio grijă, pentru simplu motiv că lor nu li s-a întâmplat nimic prima dată. Este suficient să faci sex neprotejat o singură dată, pentru a putea rămâne însărcinată.

 • Motive care duc la distanţarea partenerilor de cuplu

  Relaţiile serioase, de lungă durată, nu sunt atât de uşor de gestionat. Odată ce facem parte dintr-un cuplu, avem în faţă un drum plin de încercări, eforturi constante şi implicare. Simpla prezenţă a doi oameni sub acelaşi acoperiş nu înseamnă că totul funcţionează perfect. Distanţa dintre parteneri se poate instala din motive precum: lipsa de comunicare, aşteptări diferite, lipsa compatibilităţii sau, pur şi simplu, din faptul că aţi încercat dar, nu funcţionaţi bine împreună.

 • indicii care iti arata ca esti intr-o relatie toxica

  Nu există persoană care să spună că este uşor să pună punct unei relaţii, fie ea de iubire sau prietenie, mai ales dacă au fost investite sentimente. Cu toate astea, din când în când, să lăsăm în urmă pe cineva este cel mai bun lucru care trebuie făcut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1