Abstinenţa, o soluţie pentru toate cuplurile care au probleme în dormitor?

ab.jpg

Abstinenţa o soluţie pentru toate cuplurile care au probleme în dormitor
Orice relaţie trece printr-o perioadă mai puţin roz din punct de vedere sexual, iar una dintre soluţiile la care nu te-ai gândi niciodată este să încercaţi să stabiliţi o perioadă de abstinenţă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Orice relaţie trece printr-o perioadă mai puţin roz din punct de vedere sexual, iar una dintre soluţiile la care nu te-ai gândi niciodată este să încercaţi să stabiliţi o perioadă de abstinenţă. Astfel, libidoul ar putea să revină la nivelul normal şi o să vă treziţi că vă smulgeţi hainele de pe voi aşa cum nu aţi mai făcut-o de mult timp.

Modul în care abordezi această perioadă fără sex depinde de preferinţele voastre sexuale: puteţi să nu vă atingeţi deloc sau să vă abţineţi doar de la actul sexual propriu-zis, mângâierile şi sărutările fiind premise. Femeile care nu reuşesc să aibă orgasm pot beneficia de pe urma acestui experiment, pentru că îţi pot cunoaşte mai bine corpul prin masturbare, identificând exact ceea ce le excită.

Din păcate, aceasta nu este o soluţie pentru toate cuplurile care au probleme în dormitor. În primul rând, nu este o decizie pe care să o ia doar una din părţi. Dacă unul dintre parteneri vrea să facă sex, iar celălalt îl respinge, îi poate fi afectată serios stima de sine. De asemenea, este de reţinut că abstinenţa nu poate să vă rezolve problemele apărute în relaţie, ci chiar le poate agrava, pentru că ar putea conduce la scăderea considerabilă a afecţiunii.

 

Loading...

Citește și

 • metoda calendarului

  Dacă metodele contraceptive disponibile pe piaţă nu se potrivesc cuplului vostru şi vreţi să folosiţi moduri naturale pentru a evita o sarcină, trebuie să ştiţi cât de eficiente sunt.

 • De ce poate fi sexul o problemă

  Problemele sexuale se pot manifesta timpuriu în viaţa unui individ sau se pot dezvolta după ce acesta a avut deja o experienţă sexuală satisfăcătoare. De asemenea, se pot dezvolta treptat, de-a lungul timpului sau pot să apară brusc sub forma unei incapacităţi totale sau parţiale de a participa la una sau mai multe etape ale actului sexual. Tulburările sexuale sunt, în general, clasificate în patru categorii:

 • Vârsta nu este un motiv plauzibil pentru a renunţa la practicele sexuale

  Prea multe persoane se gândesc la faptul că dacă sunt în vârstă sunt mai puţin dorite şi mai puţin active sexual. Adulţii în vârstă pot accepta aceste prejudecîţi şi să adopte ideea că lor nu le este permis sau nu li se potriveşte să fie activi sexual.

 • De ce este nevoie pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă

  Vorbim de intimitate emoţională în cuplu atunci când între cei doi parteneri există înţelegere în profunzime, exprimată cu dragoste. Nu doar conversaţia şi ascultarea activă, empatică, stau la baza intimităţii emoţionale. Intimitatea emoţională se creează prin şi creează la rândul ei o viaţă sexuală satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Astfel spus, dacă ne simţim conectaţi cu partenerul, cel mai probabil vom avea şi o viaţă sexuală împlinită, iar aceasta ne va face la rândul ei să ne simţim şi mai apropiaţi.