Eurovision 2015: Voturile românilor din diaspora, furate? Fanii sunt revoltați

eurovision_2015_voltaj.jpg

eurovision 2015 voltaj voturi furate
Eurovision 2015: Călin Goia crede că voturile din finala Eurovision au fost măsluite
foto: Arhiva Personală

Sâmbătă (23 mai) a avut loc finala Eurovision 2015, unde trupa Voltaj a obținut locul al 15-lea în clasament. Eurovisionul a fost câștigat de Suedia, urmată de Rusia și Italia, însă românii din diaspora sunt nemulțumiți de rezultat. Aceștia cred că nu li s-au luat în considerare voturile.

Românii din diaspora, în special cei din Italia și Germania, au votat intens trupa Voltaj la finala Eurovision 2015, însă au fost surprinși atunci când au văzut că România a primit atât de puține voturi din partea țărilor respective. Nici Călin Goia nu își poate explica cum s-a întâmplat acest lucru.

„În Italia am fost pe locul doi la votul publicului, dar am ajuns pe locul 25 în finală”, a declarat solistul trupei Voltaj miercuri (27 mai) în cadrul emisiunii „Acces Direct”, difuzată la Antena 1.

Românii din diaspora și-au exprimat nemulțumirea față de sistemul de vot de la Eurovision 2015 și pe pagina de Facebook a trupei Voltaj: „Am fost un grup de 2000 de mămici din Germania care v-am votat, iar votul nostru nici nu s-a luat în considerare!”, „Noi am încercat din Germania... și nu ne-au lăsat deloc să votăm. Am încercat de foarte multe ori! Am dat reîncercare de nenumărate ori”, „Îmi spuneau colegii mei străini că le-a plăcut piesa României și au votat și totuși România nu a primit nici măcar un punct de la Germania. Eu cred că telefoanele sunt măsluite la greu. Părerea mea”, au declarat fanii din diaspora despre voturile primite de România la Eurovision 2015.

Eurovision 2015: Voturile juriilor din Macedonia și Muntenegru, anulate

Potrivit organizatorului European Union Broadcasting, voturile venite din Macedonia și Muntenegru au fost anulate, întrucât cele două țări au încălcat procedura de vot la Eurovision 2015. Conform regulamentului, 50% din punctaj trebuia acordat din partea publicului, iar restul de 50%, din partea juriului. Macedonia și Muntenegru au acordat doar voturile publicului, iar din această cauză, voturile juriilor din Muntenegru și Macedonia au fost excluse.

Eurovision 2015: Călin Goia, supărat după concurs

După rezultatul finalei Eurovision 2015, solistul trupei Voltaj a fost dezamăgit: „Sunt supărat, show-ul nostru nu a fost așa cum am fi vrut. Nici că mi-a ars să-mi serbez ziua de naștere”, a declarat Călin Goia pentru reporterii Click!. Imediat după eveniment, Călin s-a grăbit să ajungă în camera de hotel, dezamăgit că nu a primit susținerea din partea românilor din diaspora la care se aștepta.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1