Eurovision 2015: Voltaj, făcută praf în presa britanică

eurovision_2015_voltaj.jpg

eurovision 2015 voltaj
La Eurovision 2015, Voltaj va interpreta piesa „De la capăt”
Foto: arhiva personală

Participarea trupei Voltaj la Eurovision 2015 a fost analizată de un jurnalist de la publicația britanică „Mirror”. Acesta este critic cu românii și opinează că aceștia nu au șanse de calificare în finala de sâmbătă (23 mai).

Ziaristul Carl Greenwood face un istoric al prezențelor țării noastre la Eurovision, dar cu unele erori. Potrivit lui, ”România a participat pentru prima dată la Eurovision în anul 1993, însă până în anul 2005 nu a reușit să se califice în finală”. Inexact, întrucât România a avut în 2005 primul mare succes la concursul muzical, dar până atunci țara noastră s-a calificat aproape constant în finală.

Jurnalistul spune că, în anul 2005, la Eurovision a participat Luminița Anghel, al cărei nume este scris greșit de jurnalistul britanic - „Liminta Anghel” și că aceasta, alături de membrii trupei Sistem, a avut un mare succes cu piesa „Let Me Try”, obținând locul al treilea la Eurovision. În anul 2010, Paula Seling și Ovi au obținut tot locul al treilea cu melodia „Playing with fire”, iar în 2013, melodia „It` My Life” a lui Cezar Ouatu a ajuns pe poziția cu numărul 13 la Eurovision. La Eurovision 2015, Voltaj va participa cu piesa „De la capăt”/„All Over Again” și vor cânta azi, în prima semifinală.

Voltaj este o formație de muzică pop-rock foarte populară în România, care a câștigat, în anul 2005, premiul „Best Romanian Act” în cadrul concursului „MTV Europe Music Awards”. Totuși, Greenwood nu își pune speranțele în această formație, potrivit mirror.co.uk.

Eurovision 2015: Voltaj și România, desființate de jurnalistul britanic

Carl Greenwood este de părere că din cauza piesei „De la capăt”, la Eurovision 2015, Voltaj nu va reuși să califice România în finală. „Nu am cunoscut pe nimeni care să cânte o piesă atât de tristă și să zâmbească atât de mult. Sunt sigur că unora dintre oameni le va plăcea, însă eu nu sunt unul dintre ei. Este păcat, pentru că videoclipul creează o atmosferă drăguță cu satele, munții și... ăă... curtea cu bărci. Ceea ce este foarte straniu în legătură cu acest videoclip este faptul că pare a fi o rugăminte să fim drăguți cu românii. Se presupune că nu este îndreptată către UKIP (Partidul de Independență al Regatului Unit, n.r.), dar nu se știe niciodată, spune jurnalistul în articol.

Mai mult, acesta a realizat și un sondaj în care invită cititorii să ofere puncte melodiei, de la 0 la 12, și se pare că majoritatea cititorilor, 27%, au votat cu „niciun punct”, iar numai 22% dintre ei au votat cu „12 puncte”.

Eurovision 2015: Voltaj urmează să cânte azi, în semifinala 1

La Eurovision 2015, Voltaj va putea fi urmărită în direct, pe postul televiziunii române, azi (19 mai). La ora 22:00 va avea loc deschiderea primei semifinale a concursului, unde vor cânta primele 16 țări: Republica Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Republica Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România și Georgia. Din cei 16 concurenți, numai primii 10 din fiecare semifinală vor ajunge în finala Eurovision 2015.

Eurovision 2015 - citiţi toate informaţiile în secţiunea specială de pe Click.ro dedicată evenimentului!

 

Loading...
 
 

Citește și