Eurovision 2015. Ordinea concurenţilor în finală

eurovision-2015-voltaj.jpg

eurovision 2015 voltaj
Eurovision 2015: Voltaj intră în finală pe poziţia 20
Foto: eurovision.tv

Organizatorii au anunțat joi noapte (21 mai) ordinea intrării în concurs a finaliștilor Eurovision 2015. Finala din 23 mai va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVRi și online, pe www.tvrplus.ro.

După încheierea celei de-a doua semifinale, organizatorii EBU și ORF au anunțat ordinea intrării în concurs pentru cele 27 de țări finaliste. România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiție pe poziția 20, după Letonia și înainte de Spania.

Românii pot urmări spectacolul de sâmbătă (23 mai) în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro. Finala Eurovision 2015 este precedată, de la ora 21.00, de emisiunea ''Viena, venim!'', prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu şi Ioana Voicu.

Zece țări s-au calificat joi (21 mai) pentru finala Eurovision 2015 din 23 mai, completând astfel tabloul celor 27 de piese pe care publicul din 40 de țări le poate vota sâmbătă seară. Lituania, Polonia, Slovenia, Suedia, Norvegia, Muntenegru, Cipru, Azerbaijan, Letonia și Israel au fost anunțate, pe rând, de către prezentatoarele Eurovision 2015, drept câștigătoare ale semifinalei a doua a concursului.

După ce artiștii au tras la sorți apariția în prima sau în a doua jumătate a Finalei, organizatorii au făcut publică ordinea intrării în concurs a celor 27 de țări.

Eurovision 2015: Iată în ce ordine vor urca finaliștii pe scenă

1. Slovenia
2. Franța
3. Israel
4. Estonia
5. Marea Britanie
6. Armenia
7. Lituania
8. Serbia
9. Norvegia
10. Suedia
11. Cipru
12. Australia
13. Belgia
14. Austria
15. Grecia
16. Muntenegru
17. Germania
18. Polonia
19. Letonia
20. România
21. Spania
22. Ungaria
23. Georgia
24. Azerbaijan
25. Rusia
26. Albania
27. Italia

Eurovision 2015. Mihai Trăistariu şi Paula Seling comentează finala

Mihai Trăistariu, Paula Seling, Dan Manoliu și Mihai Pocorschi sunt cei care introduc telespectatorii TVR 1, TVR HD și TVRi în atmosfera evenimentului muzical al anului. Într-un cadru relaxat, în Berăria H, cei patru invitați ai Irinei, Florinei și Ioanei își povestesc experiențele legate de Eurovision, comentează concursul din acest an și parcursul trupei Voltaj. ''Tot la Viena, venim!'', telespectatorii vor vedea mesajele băieților de la Voltaj, în direct, înaintea concursului, precum și mesaje de la telespectatori. Emisiunea se transmite și online, pe TVR+.

Eurovision 2015. Voltaj a cântat pentru fanii din Viena

Joi (21 mai), trupa Voltaj a cântat pentru fanii Eurovision în piața din fața Primăriei Vienei, unde reprezentanții României au fost încurajați și aplaudați chiar și în timpul probelor de sunet. Sute de oameni s-au adunat la Eurovision Village, unde au cântat și au dansat pe piesele trupei Voltaj.

După concert, membrii trupei au fost asaltați de spectatori, pentru interviuri, fotografii și autografe. La concert a venit și Dragoș Pătraru, cel care ne vorbește în fiecare seară despre Starea nației, la TVR 1. Cunoscutul realizator sărbătorește, zilele acestea, 16 ani de căsnicie, iar surpriza pe care i-a făcut-o soției sale a fost o întâlnire cu trupa Voltaj, chiar la Viena.

Tot joi după amiază (21 mai), membrii delegației noastre s-au întâlnit cu românii din Austria la standul ICR de la cinematograful Urania din Viena, pentru o sesiune de autografe și fotografii. Românii din Viena i-au primit călduros, au fredonat cu Voltaj refrenul „De la capăt” și s-au fotografiat cu artiștii. La plecare, băieții au întâlnit-o pe Getty Caspers, cea care, în 1975, aducea trofeul Eurovision în Olanda. Artista a stat de vorbă cu reprezentanții României și le-a oferit câteva „ponturi” despre participarea la concursul muzical european.

Telespectatorii TVR vor vor fi în continuare alături de ei, urmărind Agenda Eurovision 2015. Emisiunea ce însoțește pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi văzută atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 21.00, cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Loading...

Citește și

  • eurovision 2015 voltaj tinute

    Voltaj a schimbat mai multe ţinute la repetiţii, până au decis ce să îmbrace la semifinala şi la finala Eurovision 2015, de la Viena, din Austria. Trupa a avut parte de ţinute create special pentru ei, de mai mulţi designeri români, iar costul pentru fiecare look a depăşit şi 2.000 de euro.

  • eurovision 2015 finala

    Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix". După ce 33 de ţări s-au înfruntat în cele două semi-finale de marţi şi de joi, cele 20 de ţări de câştigătoare şi cele 7 ţări calificate automat se vor înfrunta sâmbătă în marea finală Eurovision.