Totul despre Cristina Bălan, câştigătoare la Vocea României 2015

vocea_romaniei_cristina_balan.jpg

Cristina Bălan a câştigat Vocea României 2015
Foto: Pro TV

Cristina Bălan (34 de ani) este câştigătoarea celui de-al cincea sezon al emisiunii Vocea României 2015, de la Pro TV. Ea a fost votată de public vineri seara (18 decembrie) şi a luat marele premiu de 100.000 de euro.

Cristina Bălan a fost singura prezenţă feminină din finala Vocea României 2015 și a fost aleasă câştigătoare de public. Cristina a reuşit să îi învingă pe ceilalţi trei finalişti, Tomi Weissbuch, antrenat de Marius Moga şi Tobi Ibitoye şi Michel Kotcha, antrenaţi de Smiley.

Fosta solistă Impact, care a fost antrenată de Tudor Chirilă, a impresionat în finală cu vocea sa. Ea a cântat piesa celor de la Queen, „The Show Must Go On”, melodia „This Is My Life” a lui Shirley Bassey şi cântecul „Vama Veche”, alături de Chirilă.

Cristina Bălan şi Tudor Chirilă - "Vama Veche"

Vocea Romaniei - Finala 2015: Cristina Balan si Tudor Chirila - Vama Veche pe vocearomaniei.protv.ro

A fost criticată pentru participarea la Vocea României 2015

Prezenţa Cristinei Bălan la Vocea României 2015 a fost una controversată. Ea a fost solista trupei Impact, una dintre cele mai cunoscute de tehno din România, până în 2009, când formaţia s-a detrămat brusc. Cristina a continuat să cânte cu soţul ei, Gabriel Bălan, dar s-a lăsat de muzică în 2013. Experienţa sa i-a făcut pe unii să considere că ea nu ar trebui să participe la Vocea României 2015, însă Cristina a reuşit să convingă publicul că numele ei merită să devină câştigător al celui mai recent sezon.

După ce a fost arătată cu degetul, Cristina Bălan a decis că e momentul să clarifice nişte lucruri legate de participarea ei la Vocea României.

"Da, sunt o cântăreaţa care a avut o carieră, piese pe radio, videoclipuri. Am muncit mult pentru toate astea. Nu am primit nimic de-a gata şi nu am făcut compromisuri care să contrasteze cu caracterul meu. Nu ştiu tertipuri, trucuri; actul meu artistic este spontan şi firesc. Acum, în acest concurs, am venit cu sufletul deschis, dorindu-mi să fiu auzită aşa cum nu am mai fost, până acum. Port o ştampila house-tehno-eurodance care nu este decât o infimă parte din ceea ce înseamnă muzicalitatea mea. O mulţime de oameni nu ştiu că eu pot cânta şi altceva. Mă asociază doar cu Babe şi alte piese Impact. Între timp eu m-am maturizat, am traversat diferite etape de viaţă şi am evoluat (simt eu)”, a scris, pe Facebook, câştigătoarea de la Vocea României 2015.

Chiar antrenorul ei, Tudor Chirilă, i-a luat apărarea. El a spus că, dacă echipa Pro TV nu ar fi specificat că a făcut parte dintr-o trupă, nimeni nu ar fi ştiut cine este Cristina Bălan. În plus, nu e prima concurentă care a cântat într-o trupă, mai mult sau mai puţin cunoscută.  

A câştigat Vocea României 2015 într-o zi specială pentru ea

cristina_balan_familie.jpg

Cristina Bălan, alături de soţul ei Gabriel şi gemenii lor, Toma David şi Matei Nikolas
Foto: Arhiva personală

Seara de vineri a fost una specială pentru Cristina Bălan, câştigător la Vocea României 2015. Pe 18 decembrie, ea şi soţul au făcut trei ani de căsnicie. De altfel, Gabriel Bălan a fost mereu alături de soţia lui şi el a fost cel la care Cristina a fugit cu lacrimi în ochi în momentul în care a aflat rezultatul votului din finală.

Cei doi au lucrat împreună din 2010, după ce colegul de trupă al Cristinei, Rareş, a părăsit brusc formaţia Imapct. Din 2012, Cristina şi Gabriel sunt căsătoriţi. În 2013, cei doi au devenit părinţi a doi gemeni, după ce Cristina a trecut prin 24 de ore de travaliu. Solista, care a câştigat Vocea României 2015, a avut parte şi de o depresie postnatală şi s-a luptat cu kilogramele în plus după naştere, însă a reuşit să treacă peste toate dificultăţile şi, la doi ani distanță, a câștigat concursul organizat de Pro TV.

Citește și

 • cristina balan tudor chirila

  La 34 de ani, Cristina Bălan a câştigat vineri, 19 decembrie, concursul Vocea României. Pentru fosta solistă a trupei Impact anul 2015 s-a încheiat perfect, cu 100.000 de euro în buzunar şi perspective excelente pentru lunile care urmează. În seara finalei, Cristina a publicat pe Facebook, printre picături, câteva mesaje pentru susţinători, încercând să-şi tempereze emoţiile.

 • cristina balan

  S-a înscris la Vocea României, a întors toate scaunele la audiţiile pe nevăzute, a intrat în echipa lui Tudor Chirilă şi a ajuns în acest moment până în semifinalele concursului muzical. Cristina Bălan trece printr-o serie de trăiri interioare după ultima ediţie specială a emisiunii, care a avut loc la 1 decembrie. Criticată de unii pentru că a intrat în concurs deşi are în spate o carieră muzicală solidă şi este susâinută de Tudor Chirilă, artista s-a hotărât să spună lucrurilor pe nume.

 • cristina balan

  Solista care l-a cucerit pe Tudor Chirilă la ”Vocea României”, show-ul de talente de la PRO Tv, s-a afirmat în muzică la începutul anilor 2000, în trupa Impact. Trupa s-a destrămat însă brusc chiar când Cristina și Rareș, partenerul ei de scenă, ar fi sărbătorit 10 ani de activitate. Ultimii trei ani au fost foarte plini și dificili pentru Cristina, dar artista a decis să se întoarcă la muzică prin show-ul de la PRO Tv, luând-o, practic, de la zero.

 • cristina balan

  Până în urmă cu câteva luni, muzica era doar motiv de nostalgie. Acum, pentru Cristina Bălan (ex-Impact) reprezintă calea cea mai scurtă pentru 100.000 de euro şi titlul de „cea mai bună voce” a României.

 • Vineri (11 decembrie) le vedem pe scena de la “Vocea României” şi pe cele mai controversate fete din concurs, ambele ale lui Tudor Chirilă. Puştoaica Tincuţa Fernea e acuzată că e ţinută în braţe de autorităţile din Satu Mare, iar experimentata Cristina Bălan e blamată că e prea “vedetă” pentru acest show. Soţul celei din urmă a rupt tăcerea pentru Click!

 • Vineri seară (18 decembrie) a avut loc finala Vocea României 2015. Patru concurenţi s-au duelat pentru trofeul emisiunii şi premiul în valoare de 100.000 de euro, iar câştigătoare a fost Cristina Bălan. Cea mai experimentată dintre finalişti, fosta solistă a trupei Impact a avut interpretări foarte bune şi a cucerit inimile telespectatorilor care i-au acordat cel mai mare număr de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat Tomi Weissbuch, urmat de Tobi Ibitoye şi Michel

 • cristina balan vocea romaniei

  Cel mai interesant duel de la ediţia de vineri seară (13 noiembrie) a show-ului Vocea României a fost între Cristina Bălan (ex-Impact) şi Paula Rotar.

 • Solista Cristina Bălan (34 de ani), care vineri speră să câştige marele premiu de 100.000 de euro, în cadrul finalei emisiunii “Vocea României” (PRO TV), este o femeie tare ambiţioasă.