Televiziunea lui Lazarus, Zeus TV, a fost respinsă de CNA

Citeste tot despre: 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să respingă proiectul de transformare a televiziunii de teleshopping Canal Teleshop în postul generalist Zeus TV, prezentat de Luis Lazarus.

Lazarus a prezentat membrilor CNA proiectul său editorial pentru Zeus TV, conform căruia postul urma să difuzeze producţie proprie în proporţie de 20%, programe produse de Lazarus Media în proporţie de 60% şi programe audiovizuale ale altor producători în proporţie de 20%.

Programele de divertisment şi alte tipuri de programe ar fi ocupat 42% din timpul de difuzare, cele de informare - 18%, cele educative şi culturale - 20%, iar publicitatea şi teleshopping-ul - 20%, informează mediafax.ro.

Citeşte şi:

Luis Lazarus şi-a tras televiziune: Zeus TV

Printre emisiunile ce figurau în grilă se mai numără "România, trezeşte-te", dedicată unor cazuri sociale, "Crime neelucidate", "Dame de Dorobanţi", în care Lazarus a spus că doreşte să arate cum se irosesc talente în România, cum unele tinere preferă să renunţe la facultate şi să fie întreţinute, "Consecinţele trădării", dedicată vieţii de cuplu, "Dosar V.I.P.", "Paparazzi TV", o emisiune dedicată fenomenelor paranormale, alături de emisiuni informative despre bani şi bănci sau asigurări.

În schimb, Lazarus a atras atenţia asupra faptului că are probleme cu UPC, care nu a retransmis Canal Teleshop, deşi televiziunea este printre cele obligatorii la retransmisie, conform principiului must carry reglementat de articolul 82 din Legea audiovizualului.

El a mai declarat că, dacă această problemă nu se va rezolva într-o săptămână, va da în judecată UPC şi va cere despăgubiri financiare şi de imagine.

Proiectul său pentru Zeus TV a fost însă respins, întrunind numai patru voturi, din partea membrilor CNA Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului, Gelu Trandafir, Mihai Mălaimare şi Constantin Duţu.