Simona Pătruleasa, la un pas de depresie: «Cel mai greu a fost când o doctoriţă mi-a spus că nu voi deveni mamă»

CLIIMA20111202_0027_1.jpg

Simona Pătruleasa are o fetiţă FOTO: Facebook

Simona Pătruleasa a recunoscut că a fost la un pas de depresie când medicii i-au spus că nu are şanse de a deveni mamă.

Prezentatoarea Kanal D a povestit cât de greu i-a fost pe vremea când încerca să rămână gravidă, iar medicii nu îi dădeau nicio şansă. Din fericire, soţul ei a fost alături de ea şi chiar a fost dispusă să apeleze la ajutorul specialiştilor.

„Acum mai bine de trei ani, pot să spun că şi eu eram la un pas de a ajunge şi de a cădea în panta asta a depresiei. Dar, din fericire, am avut susţinere din partea familiei, dar mai ales din partea soţului, care m-a ajutat să depăşesc momentul. Cel mai greu moment a fost atunci când o doctoriţă mi-a spus că nu voi
fi niciodată mamă. Am început să plâng. Sabin (nr. soţul Simonei
Pătruleasa) era lângă mine. Ca să mă consoleze şi să îmi ridice moralul
mi-a spus că vom deveni părinţi, iar pentru ca asta să se întâmple era
dispus chiar să adoptăm un copil", a mărturisit Simona, pentru gândul.info.

Pentru a deveni mamă a încercat o serie de tratamente care erau agresive atât asupra corpului, dar şi asupra psihicului. În cele din urmă a apelat la ferilizarea in vitro.

„Tot auzeam în jurul meu de această procedură şi am studiat şi eu pe internet să văd ce înseamnă, câte şanse am şi am găsit mai multe persoane care îşi făcuseră fertilizare in vitro aici în România. Bineînţeles că am mers la medicul care avusese rezultate foarte bune, dar la mine nu a mers. Atunci am căutat din nou persoane care au reuşit în străinătate. Am mers în Germania, la un medic foarte bun, care avea poate chiar mii de rezultate bune, dar în cazul meu nu a fost să fie. Din a patra fertilizare am reuşit să rămân însărcinată, aici în România", a adăugat Simona.

Pentru ca procedura de fertilizare in vitro să fie una de succes, prezentatoarea Tv a trebuit să urmeze un tratament hormonal care avea un efect puternic negativ asupra psihicului, dincolo de faptul că a fost nevoită să îşi facă singură o serie de injecţii în burtă.

"Am discutat cu doamna doctor pe tot parcursul tratamentului şi mi-a explicat ce presupune fiecare etapă în parte. Chiar mi-a sugerat să apelez la ajutorul unui psiholog, dar am refuzat deoarece aveam parte de susţinere din partea familiei şi mai ales a soţului meu. În cazul în care nu aş fi făcut faţă şi aş fi clacat din punct de vedere psihologic aş fi cerut ajutor specializat. Ştiu, în România foarte mulţi se feresc să recunoască că au astfel de probleme. Nu ştiu de ce. De ruşine, de teamă, nu înţeleg de ce", a precizat vedeta.