Monica Tatoiu, acuzată de instigare la genocid: «Zicea că ne va da foc în case»

Monica Tatoiu se află în mijlocul unui nou scandal, după ce Daniel Cioabă a declarat că vrea să depună plângere penală pe numele ei.

Totul a pornit de la o discuţie în contradictoriu dintre cei doi, purtată la România TV, în timpul căreia Monica Tatoiu a avut mai multe remarci rasiste. Preşedintele Centrului Creştin al Romilor susţine că, de atunci, romii se tem pentru viaţa lor.

"Zicea că deja ea şi cu cei pe care îi reprezintă nu mai suportă şi că vor lua măsuri ca în Ungaria, să dea foc la ţigani în case, să ne omoare. Oamenilor din comunităţi, mai ales din Timişoara, deja le e frică să-şi trimită copiii la şcoală, am primit mesaje că se simt ameninţaţi", a declarat Daniel Cioabă pentru ziarulring.ro.

El a mai menţionat că va depune plângere penală la Primăria Municipiului Sibiu pe numele Monicăi Tatoiu pentru că "îndeamnă populaţia majoritară la comiterea de crime în masă împotriva membrilor comunităţii rome".

Monica Tatoiu a respins însă acuzaţiile, spunând că ea luptă pentru drepturile romilor şi că Daniel Cioabă a înţeles greşit totul: "Era vorba despre politici administrative în context, dar domnia sa nu vorbeşte corect româneşte şi a interpretat greşit. Eu lupt pentru înlăturarea prin educaţie a sclaviei romilor în faţa şefilor lor care au mâncat toţi banii alocaţi de Comunitatea Europeană, Fundaţia Soros şi România ONG-urilor conduse de aceşti lideri. Ce s-a întâmplat cu aproape 200 de milioane de euro?! Au dispărut în neant, iar romii o duc mai rău decât acum 23 de ani! N-am nimic cu romii, dimpotrivă, voi creştina o fetiţă de etnie chiar la Sibiu". 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1