Laura Cosoi petrece Paştele mai devreme

În fiecare an, cu ocazia Paştelui, creştinii din toată lumea sărbătoresc Învierea Domnului. Paştele catolic şi cel ortodox coincid câteodată, dar de cele mai multe ori sunt la distanţă de câteva săptămâni. Anul acesta, însă, catolicii vor sărbători la 31 martie Învierea Domnului, cu mai bine de o lună înaintea ortodocşilor. Şi Laura Cosoi este catolică, aşadar weekendul care vine va profita de câteva zile libere pentru a fi alături de familie.

Paştele este o adevărată tradiţie în familia Laurei Cosoi (31 de ani). În fiecare an, toţi cei dragi se adună la Iaşi, în casa părintească, pentru a fi împreună cu ocazia sfintei sărbători.

Părinţii vedetei se ocupă de preparatele specifice, blonda declarând că nu găteşte cu această ocazie, ci preferă să mănânce bunătăţile făcute de ai săi.

Meniul este unul mai uşor, Laura fiind adepta unui stil de viaţă extrem de sănătos. De aceea, nici nu i-a fost prea greu să ţină postul, adică să nu mănânce carne miercurea şi vinerea, conform ritului catolic.

Laura Cosoi va merge la Iaşi şi cu iubitul ei, Cosmin, care, deşi nu e catolic, va face Paştele cu ea

Zoom
Laura Cosoi va merge la Iaşi şi cu iubitul ei, Cosmin, care, deşi nu e catolic, va face Paştele cu ea

Cu toate că se va abţine de la mâncărurile tradiţionale, aceasta nu va suferi pentru că masa va fi plină de salate, preferatele sale.

„Obişnuim să mâncăm ceva mai uşor. Avem pe masă multe feluri de salate, preferata mea fiind cea de morcov cu maioneză. Vom avea însă şi cozonac, ouă roşii, pască, miel la cuptor si tort de mere", a povestit vedeta, pentru Click! În noaptea de 30 spre 31 martie, Laura şi familia sa vor merge la Slujba de Înviere de la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi, acolo unde se duce în fiecare an, de Paşte.

Deşi nu obişnuiesc să-şi facă daruri de iepuraş, membrii familiei Cosoi vor face o excepţie anul acesta. Marius, cel mai mic membru al „clanului", împlineşte 2 ani la 30 martie, motiv pentru care va fi sărbătorit ca la carte. „Nu obişnuim să ne facem cadouri de Paşte, dar de data aceasta o să fie ceva cadouri pentru frăţiorii mei", a mărturisit vedeta.

Paştele nu înseamnă numai o sărbătoare creştină pentru Laura, ci şi un prilej de relaxare. „De fiecare dată când ajung la Iaşi, totul este gata şi eu doar mă relaxez. Anul acesta vine şi Cosmin (iubitul ei, n.r.) cu mine, chiar dacă este ortodox", a recunoscut aceasta.

Maria Marinescu a trecut la catolicism pentru soţul său

Zoom
Are un frăţior care împlineşte 2 anişori de Înviere


În vara anului 2009, designerul Maria Marinescu şi-a unit destinele cu omul de afaceri francez Frank Colin, într-o ceremonie fastuoasă ce a avut loc în curtea unui castel din apropierea Parisului. De dragul soţului său, aceasta a ales să renunţe la ortodoxism şi să treacă la religia catolică. În decembrie 2011, cei doi au devenit părinţii lui Levyn, pe care l-au botezat în acelaşi rit. De obicei, cuplul preferă să-şi petreacă Paştele în afara ţării, profitând de această ocazie pentru a-şi lua o minivacanţă şi a se relaxa. În 2011, aceştia au fost într-o excursie în Valencia, la nişte prieteni.

Nadia Comăneci face Paştele o dată cu americanii

Zoom
Are un frăţior care împlineşte 2 anişori de Înviere


„Zeiţa de la Montreal" locuieşte de câţiva ani buni în America, alături de soţul său, Bart Conner, şi de fiul lor, Dylan. Peste Ocean, foarte multă lume celebrează Paştele catolic, iar Bart este şi el de această religie, motiv pentru care Nadia s-a adaptat tradiţiei. Gimnasta îşi aminteşte cu nostalgie de copilăria sa, când petrecea Paştele în familie sau alături de lotul de gimnastică, de ouăle roşii ciocnite cu cei dragi şi de preparatele tradiţionale pe care le savura în fiecare an. Nadia mărturiseşte că îi place foarte mult să gătească, având o bucătărie perfect utilată, de care se foloseşte cu fiecare ocazie.

Daniela Györfi, departe de George Tal

Zoom
Are un frăţior care împlineşte 2 anişori de Înviere


Solista Daniela Györfi şi iubitul ei, George Tal, sunt împreună de mai bine de şapte ani, iar de doi ani sunt părinţii unei fetiţe, Maria. La sfârşitul lunii, George va pleca în Germania, pentru a le fi alături celor doi copii pe care-i are dintr-o căsnicie anterioară, aşa că Daniela nu va sărbători Paştele catolic, cum obişnuia în trecut, de când e cu Tal. „Francisca, fata cea mare a lui George, împlineşte 20 de ani la 17 aprilie. De aceea, el va pleca în Germania anul acesta, să fie alături de copii săi. Fiind el plecat, nu vom sărbători Paştele catolic, ci doar pe cel ortodox. Atunci vom merge cu naşii Mariei la munte", a declarat Daniela, pentru Click!

Nicoleta Luciu sărbătoreşte Paştele de două ori

Zoom
Are un frăţior care împlineşte 2 anişori de Înviere


Vedeta e ortodoxă, iar soţul ei, Zsolt Csergo, e de religie catolică. Cei patru copii ai cuplului, Zsolt jr. şi tripleţii Kim, Kevin şi Karoly au fost botezaţi în acelaşi rit catolic. De aceea, în fiecare an, Nicoleta are parte de un Paşte dublu, sărbătorindu-l atât pe cel catolic, cât şi pe cel ortodox. Cu ocazia Paştelui catolic, bruneta obişnuieşte să meargă acasă la soţul său, la Miercurea Ciuc. Aici, cea care găteşte preparatele specifice este soacra sa, Nicoleta asistând-o de fiecare dată pe mama lui Zsolt în bucătărie. 

Andreea Esca sărbătoreşte şi Paştele catolic şi pe cel ortodox

Zoom
Are un frăţior care împlineşte 2 anişori de Înviere


Andreea Esca şi Alexandre Eram sunt unul dintre cele mai trainice cupluri din showbiz, având aproape 13 ani de căsnicie şi 14 ani de când s-au cunoscut. Cei doi au împreună doi copii, Alexia Margot şi Aris Melkior şi se pare că au găsit secretul unei căsnicii perfecte. Cu ocazia Paştelui, în fiecare an, familia Esca-Eram petrece de două ori, o dată de Paştele catolic şi, a doua oară, de Paştele ortodox. Anul acesta, Andreea va avea ajutor în bucătărie, datorită faptului că cei doi copii ai săi au crescut, Alexia având 13 ani şi Aris 9 ani.