EXCLUSIV! Leo Iorga: «Minculescu, lasă ţigările că intri în pământ!»

Citeste tot despre: 

Leo Iorga (47 de ani) a fost victima propriului viciu, căci cele patru pachete de ţigări fumate zilnic, timp de 32 de ani, l-au băgat în spital. Solistul, diagnosticat cu cancer pulmonar, se jură că nu mai pune gura pe ţigări, ba, mai mult, s-a ţinut şi de capul colegului său de suferinţă, Cristi Minculescu (52 de ani), liderul trupei Iris, să-i urmeze exemplul.

Leo Iorga şi Cristi Minculescu, care încă mai tremură cu gândul la starea lor de sănătate, s-au întâlnit joi seara, în Clubul Tribute din Capitală, al cărui patron este Marius Kalmar.

Revederea a fost de-a dreptul emoţionantă, cei doi îmbrăţişându-se şi stând la taclale câteva ore în şir, pe teme muzicale, dar şi medicale.

Dacă, pe vremuri, cei doi se înveseleau cu o sticlă de vin sau de bere, de data acesta, având în vedere operaţiile pe care le-au suferit în ultima vreme, s-au rezumat la o sticlă cu apă plată, cel mult, o cafea.

Şi pachetele de ţigări au dispărut brusc de pe masă, ei renunţând de curând la acest viciu, care le-a degradat sănătatea.

Leo Iorga, fumător înrăit de mai bine de 32 de ani, a ascultat sfatul medicilor şi, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, s-a făcut băiat cuminte.

Prieten la cataramă cu Cristi Minculescu, care a fost operat în Germania pentru un transplant de ficat, Leo a reuşit, după îndelungi insistenţe, să-l convingă pe solistul trupei Iris să lase tutunul:

„Din februarie, de la operaţie, nu am pus ţigara în gură. Mă duc din trei în trei luni la control, exact ca şi Cristi, numai că el merge în Germania şi stă internat câte trei zile.

Ştiu că după operaţie nu se lăsase de fumat, iar eu i-am zis că dacă nu renunţă va intra în pământ! Încerc să organizez o campanie antitutun, dar mulţi mă iau la mişto, spunându-mi că m-am trezit, după ce am fumat 32 de ani, să fac pe lupul moralist", ne-a declarat solistul trupei Pacifica.

Din cauza fumului din club, Leo şi Cristi nu au putut rămâne până la sfârşitul petrecerii: „Ne-am dres, cât am stat de vorbă, doar cu apă plată. Minculescu a luat, totuşi, şi o cafea.

Eu dacă beau o cafea nu mai dorm o săptămână!Am plecat pentru că nu mai suportăm fumul, ca pe vremuri, în spaţii închise", ne-a mai spus de el.

Soţiile, îngeri păzitori

Rodica i-a donat o parte din ficat lui Cristi. Cristi Minculescu a fost supus unei operaţii de transplant hepatic, în martie 2009, în Germania.

CLIIMA20111111_0170_1.jpg

Soţiile, îngeri păzitori

Solistul trupei Iris suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său.

Soţia acestuia, Rodica, a fost cea care i-a donat o porţiune din lobul drept al ficatului pe care medicii i-au transplantat-o lui Cristi.

O dată la câteva luni, Cristi Minculescu merge la control, în Germania.

Paula l-a îngrijit pe Leo după operaţie. În luna martie a acestui an, Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, iar la scurt timp a fost operat, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, pentru extirparea tumorii de la plămâni.

CLIIMA20111111_0171_1.jpg

Soţiile, îngeri păzitori

Paula, soţia solitului trupei "Pacifica", i-a fost alături chiar şi la operaţie, iar acum are grijă ca Leo să aibă mereu mâncare proaspătă şi să meargă la controale. "La sfârşitul acestei luni trebuie să merg iar la evaluare", ne-a zis Leo.

Mai citeşte:

Se retrage Cristi Minculescu? Vedeta ar avea nevoie de un nou transplant!

Cristi Minculescu, alături de Click! «Pentru copii sunt
în stare să fac orice»

Minculescu

şi Iris, primul concert după transplant