EXCLUSIV «I-am făcut lui Bănică jr. blocul, el mi-a rămas dator»

CLIIMA20140515_0141_1.jpg

Ștefan Bănică şi Sabin Ivanof

Prieten, prieten, dar brânza-i pe bani! Se pare că acest proverb îi este străin lui Ştefan Bănică jr, care a ajuns să se judece la tribunal cu fraţii Bogdan şi Sabin Ivanof. Aceştia din urmă au explicat, pentru Click!, cum au ajuns la ceartă din cauza blocului de locuinţe pe care l-au ridicat împreună.

Şi-au propus să facă o mare afacere împreună, iar acum s-au trezit cu buza umflată şi plini de datorii. Fraţii Bogdan şi Sabin Ivanof au rupt prietenia cu Ştefan Bănică şi îl acuză pe solist că le-a dat o ţeapă uriaşă, 1.400.000 de euro, după ce au construit împreună un bloc cu patru etaje pe strada Emanoil Porumbaru din cartierul Aviatorilor. Soţul Simonei Pătruleasa a explicat, pentru Click!, de-a fir-a-păr, de unde a pornit gâlceava.

"Domnul Ştefan Bănică a cumpărat terenul în 2008 şi a stat doi ani pe capul meu să încep eu construcţia. Eram prieteni, ne cunoşteam, mergeam în vacanţe, soţiile noastre la fel. Noi am făcut contract în 2010, deci la doi ani după ce domnul Bănică a cumpărat terenul cu credit. Am terminat blocul, am făcut procesul verbal, iar recepţia a fost semnată de domnul Bănică fără obiecţiuni. Însă în momentul în care am făcut contract pentru a împărţi bunurile, pentru a vinde apartamentele, domnul Bănică n-a adus certificat de intabulare. Deci nu a avut intenţie să vândă, a fost premeditat ca noi să construim blocul, iar el urma să vadă ce va face ulterior, probabil să ne ţepuiască, să nu ne mai plătească prestaţia", ne-a declarat Sabin Ivanof.

Zoom
ivanov

Cele două părţi se înţeleseseră ca după terminarea blocului, cele 10 apartamente să fie împărţite în mod egal şi vândute, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Blocul pe care se ceartă Bănică şi fraţii Ivanof se află într-un cartier exclusivist din nordul Capitalei şi are zece apartamente

Zoom
Ștefan Bănică şi Sabin Ivanof

"Înţelegerea spunea aşa: el are terenul, noi construim blocul. După ce se termină blocul, apartamentele se vând toate. O parte ne revine nouă, o parte dânsului. De trei ani de zile ne obstrucţionează şi nu ne permite să vindem apartamentele, aşa că s-a dus şi profitul. Dar vrem măcar prestaţia noastră de 1.400.000 de euro. Ideea este că domnul Bănică n-a avut niciodată intenţia de a vinde ceva acolo. Noi am terminat blocul, iar dânsul vrea să închirieze, să culeagă roadele, să-şi plătească ratele la bănci. Vine cu tot felul de subterfugii, de motive că nu poate să plătească", ne-a mai spus afaceristul.

Ivanof ne-a mărturisit că a mai avut parte de o ţeapă din partea fostului prieten, în 2000, când au început o afacere alături de impresarul Radu Groza. "Atunci a fost vorba de 10.000 de euro, am lăsat să treacă de la mine, dar acum e altă poveste".

Ștefan Bănică spune că frații Ivanof n-au respectat termenele din contract

Contactat de Click! legat de acest subiect, Ştefan Bănică a transmis următoarele precizări prin avocatul său, Barbu Mihail Constantin: "Între clientul nostru Ştefan Bănică şi S.C. IPG Impact S.R.L., coordonată de Sabin Ivanof, există o situaţie litigioasă generată de nerespectarea de către această societate comercială a termenului în care trebuia să finalizeze lucrările asumate cu privire la un imobil din Bucureşti.

În scopul evitării răspunderii contractuale, pentru nerespectarea obligaţiilor asumate, această societate şi-a cerut insolvenţa, constituindu-se un dosar pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care am solicitat recunoaşterea datoriei acestei societăţi faţă de Ştefan Bănică. Şi avem încredere că justiţia va acţiona exemplar, iar cei responsabili vor fi traşi la răspundere chiar în cazul falimentării societăţii".

Zoom
Stefan Banica JR


Se ceartă pe 10 apartamente de 400.000 € fiecare

Pe 9 mai, Click! a scris în exclusivitate despre litigiul dintre Ștefan Bănică și frații Ivanof. Mărul discordiei e blocul de locuinţe pe care l-au ridicat împreună în cartierul Aviaţiei. Ștefan Bănică a pus la dispoziție terenul de 1,7 milioane €, iar Sabin și Bogdan s-au ocupat de construcție prin firma lor, IPG Impact SRL, având o prestație de 1.400.000 €. Cei doi susțin că solistul nu a semnat certificatul de intabulare, tocmai pentru a nu vinde cele 10 apartamente, evaluate fiecare la 400.000 €.

Andreea Marin şi Simona Pătruleasa şi-au distrus şi ele prietenia din cauza certurilor lui Ştefan Bănică şi Sabin Ivanof.


Zoom
Ștefan Bănică şi Sabin Ivanof