EXCLUSIV! Daniel Buzdugan, la tribunal pentru o datorie de 90.000 €

Citeste tot despre: 

Daniel Buzdugan e strâns cu uşa să plătească 90.000 de euro. Suma o datorează postului Radio 21 pentru încălcarea contractului semnat pe vremea când lucra acolo. Ca să recupereze banii, avocaţii postului au cerut în instanţă intrarea în insolvenţă a firmei pe care Buzdu o are cu soţia lui.

În anul 2008, Daniel Buzdugan (39 de ani) a făcut o schimbare pe plan profesional care avea să-l coste scump. Împreună cu prietenul şi colegul lui, Mihai Morar, Buzdu a părăsit Radio 21, postul unde lucrase cinci ani şi realizase emisiunea „Dimineaţa deMentă". Cei doi s-au mutat la RadioZU, care aparţine trustului Intact. Plecarea neaşteptată a unuia dintre cei mai buni realizatori de emisiuni nu le-a picat bine mai-marilor de la Radio 21.

După ce i-au luat contractual la puricat, au constatat că Buzdugan a încălcat prevederile actului pe care-l semnase la angajare. Mai precis, el a părăsit Radio 21 înainte de încheierea contractului, decizie care i-a creat mari probleme. La acea vreme, Curtea de Arbitraj Economic Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie l-a obligat pe Buzdugan să plătească postului Radio 21 suma de 90.000 de euro. Anii au trecut, dar realizatorul nu s-a achitat de datorie, aşa că, pentru recuperarea banilor, avocaţii postului de radio au făcut demersuri în instanţă.

În luna octombrie, reprezentanţii legali ai postului Radio 21 i-au deschis proces la Tribunalul Bucureşti nu doar lui Daniel Buzdugan, ci şi soţiei sale, Monica. Avocaţii au cerut ca firma pe care cei doi soţi Buzdugan o au împreună şi pe care sunt trecute toate bunurile pe care le deţin să intre în insolvenţă. „E o poveste veche de cinci ani, iar de ea se ocupă avocaţii de la Intact", a spus Daniel Buzdugan, contactat de Click! Dacă banii nu vor fi recuperaţi prin procedura de insolvenţă, etapa următoare este falimentul, moment în care bunurile firmei vor fi scoase la vânzare pentru acoperirea sumei datorate.