Bogdan Alexandrescu, concurent Masterchef: «M-aş muta în Thailanda dacă aş putea»

CLIIMA20120522_0138_1.jpg

Bogdan Alexandrescu a reuşit să impresioneze chef-ii cu talentul său în bucutărie

Bogdan Alexandrescu, unul dintre concurenţii Masterchef, este înnebunit după fructele de mare şi după mâncărurile exotice thai, descoperindu-şi pasiunea pentru gastronomie încă de la vârsta de 8 ani, când le-a pregătit părinţilor cartofi carbonizaţi.

Deşi are doar 23 de ani, Bogdan a reuşit să-i impresioneze pe chefii emisiunii Masterchef cu preparatele sale.

Fire nonconformistă, concurentul se declară un fan al experimentelor în bucătărie şi adoră să combine arome care, aparent, nu se potrivesc deloc.

"Cel mai mare atu al meu în acest concurs îl reprezintă creativitatea fără limite şi faptul că nu îmi este frică să risc, să experimentez şi să alătur ingrediente şi gusturi inedite, aparent antitetice. Îmi place să sochez", a spus el, potrivit protvmagazin.ro.

Deşi nu are un fel de mâncare preferat, Bogdan iubeşte fructele de mare şi mâncărurile asiatice. Cât despre feluri culinare pe care nu le agreează, acesta mărturiseşte că ciorba de burtă sau preparatele cu grăsimi nu se numără deloc printre preferatele sale.

"Nu pot spune că am un fel de mâncare preferat, pentru că iubesc mâncarea, dar vă pot spune că nu îmi place grăsimea, ciorba de burtă şi tot ce înseamnă organe, în afară de ficat. Sunt înnebunit după sea food şi după mâncarea thai. M-aş muta în Thailanda dacă aş putea. Pentru mine nu există desert dacă nu conţine ciocolată. Din frigiderul meu (de fapt al părinţilor) sunt nelipsite fructele de mare, somonul, sparanghelul, legumele şi fructele proaspete, brânzeturile, sucurile de fructe integrale (de regulă, cele preparate în casa din fructe proaspete) sau ice tea fresh cu infuzie de mentă, lămâie şi zahăr brun",
a mai povestit el.