4 modalități de a consuma goji. Ce beneficii are acest superaliment

goji.jpg

goji
Fanii medicinei naturiste apreciază proprietățile și beneficiile oferite de fructele goji pentru sănătatea noastră.
foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Numeroși nutriționiști apreciază fructele goji ca fiind adevărate ”fructe minune” sau superalimente, pentru că au multe beneficii pentru sănătate. În China și în Himalaya, fructele goji sunt consumate de mii de ani pentru gustul lor deosebit și sunt recomandate de specialiști pentru a trata afecțiuni ale ochilor, ficatului și rinichilor.

Sucul natural de goji

Sucul poate fi procurat din magazinele cu produse bio. Acest suc nu conține zahar sau conservanți. El îmbunătățește circulația, digestia, sistemul imunitar și poate fi consumat fără restricții.

Fructe deshidratate de goji în iaurt

goji.jpg

goji
O variantă pentru un mic dejun foarte sănătos.
foto: pixabay.com

Aceasta este o variantă pentru un mic dejun foarte sănătos. Împreună cu probioticele din iaurturi, fructele goji vor avea efect benefic asupra organismului, mai ales asupra sistemului imunitar și osos.

În mâncare

Chinezii consumă aceste fructe în diverse feluri de mâncare: lângă pește sau pui, în supe sau în sosuri. Consumate frecvent, fructele goji combat factorii care produc creșterea tensiunii arteriale și, în plus, asigură un somn mai odihnitor, îmbunătățesc dispoziția și ameliorează depresia. 

Sub formă de ceai

Ceaiurile pe bază de goji, benefice pentru sănătate, pot fi procurate din magazinele de specialitate. Printre altele, consumul acestui ceai este important în curele de slăbire și în combaterea celulitei. Totodată acest ceai contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor. 

 

 
 

Citește și

  • Fructele goji au prioritate pe lista celor mai sănătoase alimente, alături de avocado, spanac și andive. Bogate în nutrienți și antioxidanți și prezente în salate, deserturi și băuturi, goji au devenit tot mai apreciate în ultimii ani. În China, unde se cultivă din motive comerciale, fructele goji sunt consumate de mii de ani, pentru proprietățile lor terapeutice.

  • Ne-am obişnuit să ne întărim imunitatea cu afine, cătină, produse ale stupului, legume, fructe şi plante medicinale cultivate pe teritoriul ţării noastre. Dar de când comerţul cu produse de export a luat amploare, am început să descoperim şi alte alimente de peste mări şi ţări, considerate adevărate medicamente. Se găsesc în magazinele naturiste şi au proprietăţi uimitoare.