VIDEO Iat-o pe Tamara Buciuceanu în ultima ei piesă de teatru! «S-a retras imensă, frumoasă și modestă»

tamara-buciuceanu-ultima-piesa.png

tamara buciuceanu
Tamara Buciuceanu a urcat ultima oară pe scenă în 2016

Spectacolul”Mamouret”de la Teatrul Bulandra din București a fost ultima apariție într-o piesă de teatru a marii actrițe Tamara Buciuceanu Botez. Era în 2016, la 10 ani după premiera piesei care se juca mereu cu sălille pline.

Spectacolul a fost programat de la ora 19.00, la sala Liviu Ciulei din zona Izvor. Mamouret, personajul principal jucat de Tamara Buciuceanu Botez, este o venerabilă doamnă aflata în pragul vârstei de 100 de ani. Ea retrăiește trecutul prin povestea de dragoste dintre nepoata sa, Marie Jo (Ioana Macaria), și tânărul circar Marcus (Serban Pavlu), care fura inima fetei.”Cald, modest, generos, blând, un adevărat profesionist de teatru. O uriașă actriță. Când am văzut-o prima oară nu îmi venea să cred că o să joc în aceeași piesă cu unul dintre idolii mei, unul dintre oamenii pentru care m-am apucat de teatru. Eu eram nepoata și am jucat lângă ea cu săli pline, cu multă emoție, respect și recunoștință”, își aduce aminte Ioana Macaria.

Mamouret a fost interpretată și de Lucia Sturdza Bulandra

Bătrâna Mamouret jucată de Tamara Buciuceanu îi ajută pe cei doi tineri cu nostalgie și umor să-și împlinească iubirea, în pofida unei familii năbădăioase, care se opune legăturii.”Gestul ei este unul reparator față de propria iubire înăbusită în tinerețe de dragul convențiilor sociale. Tamara Buciuceanu, căreia rolul de femeie voluntară i se potrivește ca o mănușă, trece de la momente de comedie la altele dramatice si vulnerabile, cu o forță impresionantă”, scriau criticii la premiera piesei.

tamara-buciuceanu1.png

tamara buciuceanu
Tamara Buciuceanu, magistrală în piesa Marmouret

Și anii au trecut dar prestația Tamarei a rămas la fel și în 2016. Ultimul rol pe scenă al Tamarei a fost răsplătit cu ropote de aplauze de spectatorii care au umplut sala. ”Tamara Buciuceanu era atât de modestă încât acest ultim spectacol l-a strecurat în anonimat pentru că nu a vrut să facă mare vâlvă. S-a retras imensă, frumoasă și modestă așa cum a fost mereu”, ne-a spus Ioana Macaria. Rolul doamnei centenare ”Mamouret” a fost interpretat în urmă cu 45 de ani de inegalabila Lucia Sturdza Bulandra iar pentru Tamara acest lucru a constituit tot timpul o motivație în plus.  

Tamara Buciuceanu a murit pe 15 octombrie

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marți, 15 octombrie, la Spitalul Elias din București. Actrița fusese internată din data de 2 octombrie, pe fondul unor probleme cardiace, iar în ultima vreme starea ei de sănătate se agravase. Reprezentanții Spitalului au anunțat oficial decesul actriței, care pe data de 10 august împlinise vârsta de 90 de ani. „Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat.

Citește și:

Cine este Mihai Constantin, cel care moștenește averea Tamarei Buciuceanu Botez

Tamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1