FOTO În ce vilă a locuit Tamara Buciuceanu! Sora de 88 de ani şi nepotul «Ionică» îi moștenesc averea

tamara_buciuceanu_si_mihai_constantin.jpg

Mihai Constantin este nepot de soră al Tamarei Buciuceanu
Actorul Mihai Constantin este băiatul surorii marii actrițe Tamara Buciuceanu
Foto: amintiri din teatrul românesc/facebook

Tamara Buciuceanu-Botez nu a avut niciun copil cu soțul ei, medicul anestezist Alexandru Botez care a decedat în urmă cu 23 de ani. Surse din lumea teatrului spun că averea Tamarei va rămâne surorii ei, Iulia, acum în vârstă de 88 de ani şi nepotului ei în vârstă de 55 de ani, actorul Mihai Constantin.

Cei care au cunoscut-o pe Tamara Buciuceanu spun că cel mai mare regret al actriţei a fost faptul că nu a devenit mamă. Din 1996, de când a murit soţul ei, medicul anestezist Alexandru Botez, actriţa locuia singură într-un apartament cochet dintr-o vilă veche de pe strada Andrei Mureşanu din Capitală. Aici a vizitat-o chiar când a împlinit 90 de ani, Paul Surugiu Fuego. „Sunt tare fericit! Am ajuns ieri la doamna TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ și i-am făcut o bucurie, stând câteva ore la povești, nedându-ne seama cum trece timpul! Telefonul a sunat permanent, iar dumneaei este împlinită că lumea nu a uitat-o, că îi este aproape și că poate, dincolo de orice, să inspire prin imensitatea carierei sale! S-au scurs zeci de amintiri și reciproc, ne-am încărcat cu energie pozitivă.  Asta e ea – pozitivitate, bunătate, naturalețe și o luciditate cum rar ți-e dat să vezi! I-am dus tort, am ciocnit și i-am oferit, simbolic, distincția „DRAG DE ROMÂNIA MEA!', pentru tot ce înseamnă ea în această țară pe care a marcat-o definitiv cu talentul său suprem!”, povestea Fuego în august.

iulia-buciuceanu-sora-tamara.jpg

Iulia Buciuceanu
Mezzo-soprana Iulia Buciuceanu, sora Tamarei, acum în vârstă de 88 de ani

Des o vizitau şi singurele rude care-I mai rămăseseră: sora ei Iulia şi fiul acesteia, Mihai, nimeni altul decât actorul Mihai Constantin, cel care l-a interpretat magistral pe Ionică, elevul rebel din “Liceenii”. Mihai Constantin s-a născut la 30 septembrie 1964. Zodia Balanţă. Tatăl său a fost marele actorul George Constantin, care s-a stins din viaţă în 1994, iar mama, mezzo-soprana Iulia Buciuceanu, sora Tamarei, acum în vârstă de 88 de ani.

Cine este Mihai Constantin, nepotul Tamarei Buciuceanu

Cu aşa o gena artistică, Mihăiţă nu avea cum să ajungă altceva decât actor. A absolvit Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică în 1989 la clasa Sandei Manu. După absolvire, a fost angajat al Teatrului Municipal din Ploieşti. Dacă în anii ‘80 el era un adolescent slăbuț, astăzi, a ajuns de nerecunoscut.

vila-tamara-buciuceanu_2.jpg

vila tamara buciuceanu
Regretata actriță Tamara Buciuceanu deținea un apartament într-o vilă veche, lângă Piaţa Dorobanţi
foto: Mihai Ionescu

După “Liceenii”, Mihai Constantin a hotărât să se dedice trup și suflet scenei, fiind unul dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Bulandra din București, unde este angajat din 1990. El este și colaborator al Teatrului Național din București unde a realizat mai multe roluri memorabile. Are doi copii, Matei şi Maria, cu care a şi venit la Premiile Gopo.

vila-tamara-buciuceanu_1.jpg

vila tamara buciuceanu
Apartamentul din Dorobanți îi va rămâne, cel mai probabil, actorului Mihai Constantin
foto: Mihai Ionescu

Acum, locuinţa Tamarei Buciuceanu, un apartament într-o vilă veche lângă Piaţa Dorobanţi, va rămâne în proprietatea lui “Ionică”. Tot el se ocupă şi de toate detaliile înmormântării care va avea vineri, 18 octombrie, la ora 12.00.

fuego-tamara-buciuceanu.jpg

fuego tamara buciuceanu
La împlinirea vârstei de 90 de ani, Tamara Buciuceanu a fost vizitată acasă de Fuego
foto: Facebook

Actriţa Tamara Buciuceanu, care a murit marți, 15 octombrie, are cavou la Cimitirul Sf. Vineri, acolo unde e înmormântat şi soţul ei. Joi, 17 octombrie, trupul neînsufleţit al Tamarei Buciuceanu va fi adus la Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu, după ora 16.00, unde admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu.

Citește și:

Unde va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Tamarei Buciuceanu Botez

Ultimele imagini cu Tamara Buciuceanu-Botez. Suferinţa se citea pe chipul actriţei

 

Loading...

Citește și

  • Actrița Tamara Buciuceanu, care a devenit cunoscută după interpretarea rolulului exigentei profesoare de matematică ”Isoscel”, din ”Liceenii”, s-a stins din viață marți, 15 octombrie, după ce a fost internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din București. Deși toată lumea o cunoaște pe ea, nu mulți știu despre povestea de dragoste pe care a trăit-o timp de 33 de ani alături de soțul ei.

  • tamara buciuceanu botez

    Tamara Buciuceanu-Botez a murit marți, 15 octombrie. Marea actriță se afla internată la spitalul Elias din Capitală de la începutul lunii, din cauza unor afecțiuni cardiace care se agravaseră. În august, cu câteva zile înainte de a împlini 90 de ani, interpreta rolului lui Isoscel din seria ”Liceenii” ne-a acordat ceea ce s-a dovedit a fi ultimul ei interviu.