Solista Paula Hriscu, la un pas de moarte la 22 de ani. «M-am apucat de cântat la trei luni după operație»

paula-hriscu-solista-folclor_7.jpg

paula hriscu imbracata in costum popular
Solista Paula Hriscu are 28 de ani
foto: arhiva personală

Solista Paula Hriscu, originară din Brad, Hunedoara, are o poveste de viață emoționantă. Studentă în anul III la Academia Naţională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, secţia Canto, Paula Hriscu şi-a descoperit talentul de a cânta târziu, la 22 de ani, atunci când a fost la un pas de moarte.

Solista Paula Hriscu (28 de ani), de o frumusețe răpitoare, a văzut moartea cu ochii în urmă cu şase ani. „M-am apropiat de muzică și am ajuns să cânt în urma unei probleme grave de sănătate, fiind la un pas de moarte! Îmi place să spun că am renăscut, pentru că medicii nu prea îmi dădeau şanse de a rezista operaţiei. Mai exact am suferit o intervenţie chirurgicală pe tot abdomenul, din cauza unei hemoragii interne. Pierdusem 3 litri şi jumătate de sânge, hemoragia declanşându-se în urma unui chist ovarian care a perforat. Această nenorocire s-a petrecut spontan și am fost dărâmată psihic în momentul în care m-am trezit cu acea tăietură pe tot abdomenul şi nu am ştiut de ce”, a declarat Paula Hriscu pentru Click!.

Solista Paula Hriscu, șase luni de concediu medical

“În acea perioadă lucram în domeniul jocurilor de noroc. Eram casier-încasator la o sală de jocuri în Brad, o muncă destul de grea şi fizic, şi psihic. A trebuit să stau în concediu medical o jumătate de an pentru recuperare, dar şi după acest concediu nu mai aveam voie să fac efort fizic până când muşchii abdominali nu se întăreau. Abia puteam să râd”, ne-a mai povestit artista, care a fost la un pas de moarte.

paula-hriscu-solista-folclor_2.jpg

paula hriscu imbracata in costum popular
Paula Hriscu lansează primul album din carieră
foto: arhivă personală

Paula Hriscu: «Am vrut să renunț la cântat, pentru că mă durea abdomenul»

Ideea de a cânta i-a aparținut mamei ei, aceasta crezând că aceată activitate implică efort minim. „Mama mea cunoştea pe cineva care cânta la un instrument şi putea să îşi dea cu părerea despre talentul meu. Asta s-a întâmplat după vreo trei luni de la intervenţia chirurgicală. Mie mi s-a părut iniţial că am o voce penibilă şi că nu are nici un rost să mă implic serios, chiar dacă îmi doream cumva asta. Nu ştiam cum trebuie să respir, nu ştiam nimic, practic «mă cântam» în loc să cânt. Dumnezeu mi-a scos-o în cale pe doamna Maria Simion, cea care m-a învăţat tehnica vocală. A fost foarte greu, pentru că mă durea foarte tare abdomenul, am plâns de multe ori şi de multe ori am vrut să renunţ”, îşi aminteşte solista Paula Hriscu.

Ulterior a urmat un lung şi greoi proces de însuşire a tehnicii vocale, sute de ore de canto şi înscrierea la Academia de Muzică din Cluj. „Am ales folclor pentru că aşa am simţit, chiar dacă îmi place şi muzica uşoară. Folclorul mă duce înapoi în copilărie, acolo unde am petrecut cele mai frumoase momente, chiar dacă copilăria nu a fost tocmai uşoară”, spune Paula Hriscu. Talentul de a cânta l-a moştenit de la bunica ei, cea care a învăţat-o să fie un om corect şi să nu mintă niciodată.

Paula Hriscu lansează primul ei album de muzică

Solista Paula Hriscu lansează primul album printr-un concert alături de cele mai mari nume ale folclorului românesc! Acesta se va numi “Nu-i bai că-s micuţă” şi va fi lansat pe 7 februarie, la Casa de Cultură a Studenților «Dumitru Fărcaș» din Cluj-Napoca, de la ora 18:00, în cadrul unui spectacol folcloric inedit, organizat de HPA Music. Va fi un concert senzațional, susținut alături de artiști consacrați, nume mari ale folclorului românesc - Nicolae Furdui Iancu, Marius Ciprian Pop, Ionuț Fulea, Văru Sandel, Stana Stepănescu, Maria Mihali, Bogdan Toma, Aurel Tămaș, Niculina Stoican, Liliana Laichici, grupul Cupru Min și Orchestra "Ceterași de la Cluj".

Invitat onorific, Elise Stan, iar ca prezentator, Iuliana Tudor. Melodia "Nu-i bai că-s micuţă" dă numele albumului, „pentru că aici m-am descris pe mine - chiar dacă sunt micuţă, sunt plină de viaţă, rebelă, hotărâtă şi harnică”, spune Paula. Piesa ce dă numele albumului beneficiază şi de un videoclip, realizat pe dealurile Clujului.

Citește și:

Sub ie, cântărețele de muzică populară ascund operații de mii de euro

Ne cântă de drag şi dor, da’-s bune de Miss Folclor! Cele mai frumoase soliste de muzică populară

Loading...

Citește și

  • remedii naturiste tratament chisturi ovare

    Chisturile ovariene nu prezintă simptome neapărat, dar se prea poate să existe probleme dese ale vezicii urinare sau chiar dureri de rinichi din cauza acestor chisturi. În plus, răcelile dese și zona ovariană mereu inflamată pot fi semne ale apariției unui chist ovarian. Cel mai sigur se află despre existența lor la un control de rutină, la o simplă ecografie.

  • obiceiuri afectare sanatate ovare chisturi

    Ovarele fac parte din sistemul genital feminin și au rol dublu: pe de o parte, ele eliberează în fiecare lună la femeie, începând de la pubertate și până la menopauză, un ovul maturizat în folicul, iar pe de altă parte, ele secretă hormonii sexuali feminini, estrogenul și progesteronul.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1